Enää yksi kuivakaappi keittiössä vailla suursiivousta. Sen ja perjantain kunniaksi jaan teille "sen parhaan" suklaakeksireseptini. Toivottavasti nautitte ;)
CHOCOLATE CHIP COOKIES
500 ml jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
250 g suolatonta voita (huoneenlämmössä pehmennyttä)
250 ml hienoa sokeria
125 ml ruskeaa sokeria
2 tl vanilla extract (siis minä kyllä käytän mitä vaan, myös suomalaista vaniljasokeria)
1 suuri muna
1 munanvalkuainen
500 ml suklaahippuja (leivontaan tarkoitettuja)
1 - Laita uuni kuumenemaan 190 C.
2 - Sekoita kuivat aineet keskenään: jauhot, ruokasooda ja suola. Jätä sivuun odottamaan.
3 - Suuressa kulhossa sähkövatkaimella: Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit (sekä valkoinen että ruskea) keskinopeudella niin kauan kunnes seos on kuohkeaa (noin 3 minuuttia).
4 - Lisää joukkoon vanilja ja munat. Vatkaa pienellä nopeudella kunnes seos on tasaista.
5 - Lisää sitten taikinan joukkoon jauhot ja vatkaa vain sen verran että juuri ja juuri jauhot ovat sekoittuneet taikinaan.
6 - Lisää lopuksi suklaahiput.
7 - Ota taikinasta kahdella ruokalusikalla kokkareita ja asettele ne pellille (yhdelle levylle riveittäin 3x3). Kätevintä on, jos omistat mini-jäätelökauhan ja voit ottaa sillä samankokoisia taikinamääriä kulhon reunaa vasten. (Varsinkin jos ilma on lämmin, kannattaa taikinaa säilyttää paistojen aikana jääkaapissa, ettei siitä tule liian sulaa).
8 - Paista niin, että keksien reunat alkavat juuri saamaan väriä. Kokeilemalla löytyy paras aika omalle uunille, ehkä 12-18 minuuttia. Vedä uunipelliltä keksit leivinpaperineen päivineen ritilälle jäähtymään ja asettumaan. Reseptistä tulee noin 27 keksiä.
NAM!
Moi Ruut! Ihanan houkuttelevat herkkukuvat, kiitos perjantaireseptistä :)
VastaaPoistaHyvää vl:a sinne päin maailmaa :)!
Kiitos ;)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinnekin ja kiva huomata sun uusi blogi!