"Hesarin tilauksesta näyttää olevan meille hyötyä - ainakin keittiössä" totesi meidän perheen mies lusikoidessaan suuhunsa Hesarin Laura Kaaprolta lainaamallani idealla valmistaa lounaaksi kurpitsakeittoa, joka on maustettu hieman jouluisesti omenalla ja kanelilla. Pienimuotoinen raatimme arvioi keiton loistavaksi ja se pääsi listallamme jatkoon.
Keittolounaat on ihan MUST juuri nyt, kun alkoi adventtikausi ja illanistujaiset. Notkuvien herkkupöytien ja viileiden säiden vastapainoksi erilaiset kasviskeitot ovat mitä parhaimpia!
Omenalla ja kanelilla maustettu kurpitsakeitto
1
hokkaidokurpitsa (eli 1 kg kurpistapaloja siemenosa ja kuoret
poistettuna)
rypsiöljyä
3 (luomu)omenaa (300 g)
2 isoa porkkanaa (200 g)
1
sipuli
½ dl rypsiöljyä
1,2 l vettä
3 rkl kanafondia (tai kasvisfondia)
2
pientä, ohutta kanelitankoa (tai 1 iso)
½ tl mustapippuria
2 ½ dl
kookoskermaa
1–1 ½ tl suolaa
1- Halkaise
hokkaidokurpitsa ja leikkaa lohkoiksi. Koverra lusikalla pois haituvainen
siemenosa. Kuori lohkot ja paloittele ne.
Laita palat leivinpaperilla
vuoratulla uunipellille. Pirskottele paloille rypsiöljyä.
Paahda kurpitsapaloja
250-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet paahtunutta
väriä.
2- Halkaise omenat ja poista siemenkota. Jos käytät luomuomenoita, kuoria
ei tarvitse poistaa. Paloittele omenat kuutioiksi.
3- Kuori ja pilko porkkanat.
4- Kuori ja hienonna sipuli.
5- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia ja
porkkanaa muutama minuutti.
Lisää omenakuutiot, paahdetut kurpitsakuutiot, vesi
ja kanafondi (tai kasvisfondi), kanelitangot ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi.
6- Anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla 20–25 minuuttia.
Poista
kanelitangot.
Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Lisää
kookoskerma. Kuumenna ja maista. Mausta suolalla tarpeen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti