Jo muutama vuosi sitten alkanut lumoni Julia Childin resepteihin ja ranskalaiseen ruokaan ei ole laantunut. Päinvastoin. Välillä vaan rima hurahti liian korkeaksi ja piti vähän tiputella sitä alas. Tällä viikolla sitten opettelin tekemään klassisen ranskalaisen lihapadan, Boeuf bourguignon. Ja siinä samalla opettelin sekä kuullottamaan oikeaoppisesti herkkusieniä että valmistamaan ruskeaksi haudutettuja pikkusipuleita.
Menu:
*
Kampasimpukat salaattipedillä
*
Boeuf Bourguignon
perunat
*
Omenaherkku
*
Oh. Herkullista. Ja niin palkitsevaa.
Siis totuushan on se, etten ollut eläissäni valmistanut minkäänsorttista lihapataa. Viime vuosien aikana myös perunoiden keittelykerrat voisi laskea yhden käden sormilla. Siis ihan Aasiassa elämisestä johtuen. No, nyt ollaan Suomessa ja nautitaan syksyn antimista ja testaillaan reseptejä... melkein uskaltaisin jopa kutsua ruokavieraita testi-illallisille, kunhan he lupaisivat olla armollisia ;)
Tervetuloa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti