... jos vain hajuaisti toimisi. Ei kyllä tällä flunssalla. Sain kyllä silti tsempattua ja leivottua pari pellillistä pipareita.
Onneksi näitä pipareita ei tarvitse koristella, sillä ajattelin tarjota niitä juustovadin kanssa... piparit ja sinihomejuusto ovat voittamaton yhdistelmä!
Piparireseptejä on varmaan niin montaa sorttia kuin on emäntiäkin. Minun piparini ovat melkoisen mausteisia ja rapeita. Koska tykkään mausteisista pipareista, olen aikoinani muokannut reseptiä makuuni. Vastaavasti, jos on mieltynyt pehmeämpiin makuihin, voi mausteita vähentää...
RUUTIN PIPARIT
250 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
3 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2-3 tl neilikkaa
2-3 tl inkivääriä
3 tl pomeranssinkuorta
2 munaa
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
noin 9 dl jauhoja
1- Kiehauta kattilassa voi, sokeri, siirappi ja mausteet (=kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri ja pomeranssinkuori.)
2- Jäähdytä.
3- Lisää munat seokseen ja vatkaa hyvin.
4- Lisää seokseen jauhoseos (=jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja suola).
5- Anna taikinan maustua viileässä yön yli.
6- Kauli jauhojen avulla ja ota muoteilla taikinalevystä haluamasi näköisiä pipareita. Paista piparit 200 asteessa noin 6 minuuttia.
(Täällä Aasiassa, kun on niin lämmin, kaulin taikinan suoraa leivinpaperin päällä ja sitten vaan nostelen välit pois. Muuten olisi hankala saada piparit pysymään mallissaan.)
Ihanaa joulua kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti