keskiviikko 15. elokuuta 2012

Juuri nyt.

(1) Mietin, että miksi ihmeessä halusinkaan lukea Richard Bachin kirjan "Lokki Joonatan". Mistä edes tiesin, että koko kirjaa on ylipäänsä olemassa? Ehkä se oli Keskisuomalaisen klassikkolistalla? Anyway: ei iskenyt muhun. Toisin kuin tämän bloggaajan mielestä, en kokenut kirjaa yhtään ajatuksia herättävänä. Enkä edes saanut vedettyä aasinsiltoja 70-luvulla ilmestyneen kirjan ja homoliikkeen välillä. Sorry. Jos kirjailija todella haluaisi nostaa erilaisuuden ymmärtämistä teoksellaan, niin miksi hän kuvaisi massan rääkyvinä idiootteina ja erilaisen "jälleensyntymisien" kautta toisiin todellisuuksiin siirtyvänä harjoittelijana, ainutlaatuisena esimerkkinä ja opettajana muille? Lisääntyykö erilaisuuden ymmärtäminen leimaamalla jokin toinen ryhmä? Mietin tässä sitäkin, että  olikohan Bach hurahtanut hinduismiin tai muuten vaan gnostilaisuuteen? Vai käyttikö hän pilveä? ...Ja jottei tää mun bloggaus olisi niin negatiivinen kuin se näyttää olevan, niin totean tässä lopuksi olleeni samaa mieltä tämän bloggaajan kanssa ainakin osittain siitä, että teos on ajaton ja se on tarina vapaudesta. 

Ja jos jollakin on mulle jotakin valaisevaa sanottavaa kirjasta, niin otan mielelläni vastaan ;)

(2) Fiilistelen Ahlmanin tilapuodista ostamani raparperijugurtin mausta. Lähiruoka on hyvää! 

(3) Ja vietän siis sairaslomaa. Mulla leikattiin maanantaina oikeasta jalasta pari surkeaa verisuonta pois ja nyt pitäisi ottaa hieman rennommin, että haavat paranee ja elimistö jaksaa alkaa rakentaan uusia suonia tilalle. Eikö olekin ihmeellistä: Ihminen voi kasvatella itsestään uudet verisuonet?! 

(4) Olen kiitollinen ihanista ihmisistä: Ystävästä, joka tuli valvomaan mun vointia leikkauksen jälkeen 24h. Ja toisista ihananista, jotka tuli meille eilen laittaan ruokaa, kun arveli, että Henry on ihan TÖÖT pitkän lentomatkan jälkeen ja mä vaan makoilen särkylääkkeitä syöden. Ja niistä, jotka lainasivat meille auton täksi kuuksi. Ja  ystävällisistä hoitajista Hatanpään päiväkirurgiasta. Ja vaikka mistä. Kiitos!


1 kommentti: