sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Viikon parhaat.

Kuluneella viikolla oli monta inspiroivaa hetkeä. Tässä niistä viisi:

1. Aamujunassa veljen kanssa. Satuin samaan aamujunaan veljeni kanssa. Matka Tampereelta Helsinkiin taittui rattoisasti keskustellen ja taas kerran olin kiitollinen siitä, että mulla on mahtava perhe!


2. Ilta oopperassa: Ovela kettu. Kansallisoopperan kevättalven ohjelmistoon kuuluu Leos Janacekin ooppera Ovela kettu, joka on satu kahlitun ihmiselämän ja vapaan luonnon suhteesta. Erityisesti odotin nähdä Klaus Haapaniemen visualisoinnin. Samoin oli hienoa kokea Dalia Stavevskan työskentely orkesterin kanssa. Kaikinpuolin onnistunut kokonaisuus eri taiteiijoilta! 

3. Italialainen trattoria Töölössä: Villetta. (klik) Ennen oopperaa piti toki syödä. Googlesta voi helposti löytää lähimmät ravintolat omasta olinpaikasta katsoen ja sillä tavalla mekin kevyessä räntäsateessa kävelimme tämän trattoria ovelle. Meinasimme kyllä jänistää, koska ulkopuolelta sai sen vaikutelman, että olimme saapuneet johonkin tavalliseen B-luokan pizzeriaan... mutta onneksi avasimme oven ja astuimme sisään... italialainen henkilökunta, rento meininki ilman hifistelyjä, hyvä ruoka, kohtuuhinnat... juuri se mitä hyvän ruuan ystävä odottaa trattorialta. Uusi suosikkipaikka on siis löytynyt.      

4. Turku ja leppoisa hengailu. Vietimme päivän Suomen Turussa ystävillä. Ja koska päivän menu oli sushia, piti tuoreet kalat tietenkin hakea kauppahallista. Siinä samalla kävelimme hieman lähistöllä ja sattui muutakin lupsakkaa... menimme esimerkiksi tutustumaan hirsiseen pikkumyymälään, Lintukotoon, mutta väenpaljous yllätti meidät ja päätimme siirtää tutustumisemme toiseen kertaan, olihan paikalle tulossa itse isäntä, Lauri Tähkä. Meidän pakoilu ei sinänsä tarkoittanut sitä, että meillä olisi jotakin Tähkää vastaan. Ei toki. Asia vaan sattui niin, että kaikki meidän ryhmästämme ei tunnistanut koskaan kuulleensa koko nimeä (Henry: "Kuka hän on?") ja toiset meistä ei onnistunut muistamaan yhtään artistin biisiä (Ruut: "Onko tämä nyt se sama kuin kaihon karavaani... ai ei?")... joten sellaisessa hetkessä ei halua olla parin neliömetrin suuruisessa tilassa fanitilaisuudessa. 


Joten kävelimme joenrantaan, mistä löytyi Turun kahviloiden helmi: CafeArt. Kahvilan työntekijöille on herunut useana vuonna barista-palkintoja, joten henkilökunnan tietotaitoon on luottaminen. Otimme siis mukaamme cafelattet ja kotiin maistiaisiksi Turun kahvipaahtimon espressopapuja (Ruandasta). Hyvä, tumma ja marjainen maku. Suosittelemme!


5. Ravintolapäivä. Kirpakka pakkanen ja kirkas aurinkoinen talvisää suosi tämänkertaista ravintolapäivää ja mekin lähdimme kaupunkikävelylle... Pork on a fork tarjosi porsaan kylkeä ja se oli mielettömän hyvää! Aloimme jopa harkitsemaan suoraa tilalta kokonaisen porsaan ostoa ja sen grillaamista tangossa keväisissä grillibileissä.... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti