sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Omenaglögiä ja biscotteja.



Päivän musiikkivalinta: Diana Krallin joululevy. 

Keittiössä tuoksuvat jouluiset mausteet: Tein ensimmäisen adventin kunniaksi itsetehtyä omenaista glögiä ja biscotteja (resepti aiemmin julkaistuna täällä). 

OMENAINEN GLÖGI
(kymmenelle)

2 l omenatuoremehua
1 peukalalonkokoinen inkivääri, kuorittuna ja viipaloituna
2 kypsää päärynää, viipaloituna
2 kanelitankoa (plus lisää tarjoiluun)
4 kokonaista kardemummaa
3 rkl ruskeaa sokeria
4 limen mehu ja 2 limestä raastettu kuori
(5 dl tummaa rommia)

1 - Ota esiin suuri kattila (vähintään 5l) ja laita sinne kaikki aineet: mehu, inkivääriviipaleet, päärynänviipaleet, kanelit, kardemummat, sokeri, limemehu ja limenkuori. Anna seoksen kiehua hiljalleen kunnes sokeri on sulanut. 

2 - Siivilöi glögi tarjoilumukeihin, koristele kanelilla ja tarjoile (rommin kera) lämpimänä juomana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti