maanantai 22. heinäkuuta 2013

Aamiaisihanuus: itsetehty granola.


Kuluneen kuukauden aikana olen testaillut erilaisia aamiaisvariaatioita... erinäisten uppomuna-kokeilujeni jälkeen muistin, että minullahan on loistava granola-resepti. Siis sellainen helppo ja sovellettava. Sitähän oikeasti mukavaan arkeen tarvitaan - joustavuutta ja yksinkertaisuutta. Joten tuumasta toiseen ja kaappien sisältöä penkomaan: perusaineiden lisäksi löysin pellavansiemeniä, 10-viljan rouheseosta, pähkinöitä sekä kuivattuja karpaloita ja taateleita. Ja jotta sain kokoon kauniin ja maittavan aamiais-parfaitin, täytin lasin kerroksittain sokerin kanssa kiehautetuilla pakastemarjoilla, jugurtilla ja granolalla. Ja toisena aamuna pilkoin joukkoon marjojen seasta hieman tropiikkia: ananasta ja mangoa. Ihanaa!

HELPPO GRANOLA

5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1dl mantelilastuja
0,5 dl kasviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljaesanssia
1,2 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä

1 - Kuumenna uuni 160 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi.

2- Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, kaneli, mantelit, öljy, hunaja ja vaniljaesanssi. 

3- Levitä granola uunipellille. Paista noin 15 minuuttia välillä käännellen, kunnes väri on muuttunut kauniin kullankeltaiseksi. Tässä kannattaa olla tarkkana, koska granola palaa helposti!

4- Anna granolan jäähtyä ja lisää rusinat/kuivatut hedelmät. Laita ilmatiiviiseen purkkiin ja nauti viikkoja ;)

1 kommentti: