maanantai 14. lokakuuta 2013

"I had a farm in Africa..."Olen jo aiemminkin maininnut, että Meryl Streep kuuluu lempinäyttelijöideni joukkoon. Tosin en ole mikään niin antautunut leffafriikki, että tuntisin kenenkään näyttelijän koko tuotantouraa tai mitään muutakaan... ja kuin todistuksena siitä katsoin vasta hetki sitten ensimmäisen kerran 1985-vuoden romanttisen draaman 'Out of Africa', joka on aikoinaan saanut monta palkintoa. 

Katsoin sen heti seuraavana iltana uudelleen.

Ja ajattelin katsoa sen vielä kerran.

Itkin. Ja Henry kysyi miksi. En tiedä. Ehkä sitä joskus itkee elokuvien voimakkaita tunnekokemuksia empaattisesti, tai sitten vaan itkee omia itkujaan, jotka eivät liity koko elokuvaan? 

Olen myös kuunnellut YOUTUBE:sta elokuvan soundrackia toistona ties kuinka monta kertaa (linkki alla). Koskettava sävelmä!

Elokuva perustuu Karen Blixtenin 1937 julkaisemaan samannimiseen kirjaan. Itseasiassa kirja julkaistiin kirjoittajanimellä Isak Dinesen. Kuvaavaa sille aikakaudelle: Karen julkaisi teoksensa miehen nimellä. Hän ei muutenkaan tainnut olla tavanomainen nainen siihen aikaan. Tarinalla on juurensa tositapahtumissa, Karenin omassa elämässä. Käsittämättömän voimakas tarina. Baronitar Blixtenillä oli kahviviljelmä Ngong Hillsin juurella. Hän oli myös naimisissa, mutta ei tyypillisesti - vai oliko juuri hänen tarinansa sittenkin sille ajalle tyypillinen?

Ihanat maisemat. Syntyy kaipuu päästä Afrikkaan safarille...

.


1 kommentti:

  1. Pitää ehdottomasti laittaa "listalle" tämä leffa! Monta kertaa olen hypistellyt DVD:tä käsissäni, mutta harmi kun en ole sitä ostanut.

    VastaaPoista