perjantai 18. lokakuuta 2013

Päivän inspiraatio: Bhutanilaiset matot.Bhutanilainen matto on paksu, lämmin villamatto. Siinä on maanläheiset värit ja geometriset, luontoaiheiset kuviot.

Tykkään niin matoistani, jotka Bhutanissa asunut ystäväni toi minulle viime vuonna. 

Sisustusmaku on niin jännä juttu. Joskus vielä Suomessa asuessa halusin päävärin kodissani olevan valkoinen. Sitä oli huonekaluissa, matoissa, sohvissa, verhoissa jne. Kun muutin Thaimaahan, alkoi valkoisen hallitsevuus väistyä, ihan jo käytännöllisistäkin syistä. Se ei kestä täällä. Mutta oli siinä muutakin: ihastelin kaikkea mahdollista thailaista... puuta, kaiverrusta, kiiltoa, voimakkaita värejä jne. Ja sitten iski  paluu skandinaaviseen: kaikki se mitä olin uutuudenviehätyksessäni ihastellut, ei enää tuottanutkaan lepoa silmälle eikä kiinnostanut. Mielummin olisin elänyt vaikka lastulevykodissa. 

Mutta siitäkin vaiheesta on onneksi päästy eteenpäin. Nyt silmäni on harjaantunut aasialaisessa tyylissä ja osaan arvostaa monia asioita. Itseasiassa pääni sisällä on salainen ostoslista asioille, joiden avulla loisin omanlaiseni aasialaishenkisen kodin. Niitä ei vaan löydy jokaiselta turistitorilta. Mutta ehkä paras sisustus syntyykin kerroksittain, vuosien varrella, punoutuen yhteen tapahtumien ja elämänkirjon kanssa.

Mikä on sinun sisustustarinasi juuri nyt?
1 kommentti: