keskiviikko 17. syyskuuta 2014


Tämän kesän ehdottomasti paras ekotekoni oli kompostin hankkiminen. kekkilän puutarha-ja-mokkikompostori on pienen ja näppärän oloinen, mutta vetää sisälleen yli 300 litraa. Sen saa sijoitettua melkein mihin vaan ja sinne saa sekä pihan että mökkikeittiön maatuvat jätteet. Kätevä nimenomaan maalla, missä normaali jätehuolto ei pelaa.

2 kommenttia:

  1. Meillä kompostori on vähän murheenkryyni, kun bioa tulee liikaa ja se meinaa kesällä mädäntyä (+haista) ja talvella jäätyä.. niitä melkein pitäis olla kaksi + vielä jatkokompostori. Omakotialueen jätteissä sais hävittää bion sekajätteessä, se lajitellaan keräyksen jälkeen.. välillä käy mielessä. Mutta en tiiä miks sitä vaan tuntuu että "pitäähän sitä nyt kompostoida, hyvänen aika..." Teidän globe on aika nätti!

    VastaaPoista
  2. Joo, mietin kyllä sitä, että helposti kompostoitavaa tulee tosi paljon... eli jos olisi jatkuvassa arkikäytössä, hankkisin varmaan sen kalliimman version, mikä toimii talvellakin ja ties miten (ainakin mainosten mukaan). Kai se vaan antaa hyvänolon tunteen, kun onnistuu itse toteuttamaan luonnon kiertokulkua. Ja saa luonnollisesti hyvää multaa....

    VastaaPoista