sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Maailman paras bataattimuusi.



Pipsa kehuu tätä bataattimuusia maailman parhaaksi keittokirjassaan "Pipsan keittiössä" (Tammi 2012). Eikä siinä ole lainkaan liioittelun makua. Sehän vie kielen mennessään. 

Valmistin bataattimuusia suvun pikkujouluihin. Päätin siis testata uusia reseptejä silläkin uhalla, että ne-eniten-perinteisiin-kangistuneet olisivat jääneet nälkäisinä ihmettelemään, minne perinteiset laatikot oikein katosivat. Tulos: tämä muusi nähdään meillä myös joulupöydässä. Ja varmasti monta kertaa sen jälkeenkin. 

BATAATTIMUUSI
(ohje neljälle)

4 isoa bataattia
2 dl kermaa
50g pehmeää voita
3 rkl vaahterasiirappia
suolaa
mustapippuria

1- Lämmitä uusi 200 asteeseen.

2- Pese bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Laita bataatit kokonaisina uuniin ritilän päälle ja laita ritilän alle leivinpaperilla peitetty pelti, jottei bataateista valuva siirappi ala savuta uunin pohjalla. Paista bataatteja noin tunnin verran ja kokeile kypsyyttä veitsellä. Kun bataatit ovat pehmeitä sisältä asti, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä.

3- Kuori bataatit (Kuoret irtoavat todella helposti). Laita bataatit kulhoon yhdessä kerman, voin ja vaahterasiirapin kera. Muussaa nuijalla tai sauvasekoittimella. 

4- Mausta suolalla ja pippurilla.

PS: Suosittelen muutenkin Pipsan kirjaa kaikille. Se on inspiroiva.


1 kommentti:

  1. Piparien paiston päätyttyä laitoin bataatit uuniin. Aikaisemmin Thaimaassa vain keitin kuoritut bataattilohkot kattilassa ja muusasin sitten joululaatikkoa varten. Katsotaan millaisen muusin saan aikaan.

    VastaaPoista