maanantai 1. joulukuuta 2014

Omenalla ja kanelilla maustettu kurpitsakeitto.


"Hesarin tilauksesta näyttää olevan meille hyötyä - ainakin keittiössä" totesi meidän perheen mies lusikoidessaan suuhunsa Hesarin Laura Kaaprolta lainaamallani idealla valmistaa lounaaksi kurpitsakeittoa, joka on maustettu hieman jouluisesti omenalla ja kanelilla. Pienimuotoinen raatimme arvioi keiton loistavaksi ja se pääsi listallamme jatkoon.
Keittolounaat on ihan MUST juuri nyt, kun alkoi adventtikausi ja illanistujaiset. Notkuvien herkkupöytien ja viileiden säiden vastapainoksi erilaiset kasviskeitot ovat mitä parhaimpia!
Omenalla ja kanelilla maustettu kurpitsakeitto
1 hokkaidokurpitsa (eli 1 kg kurpistapaloja siemenosa ja kuoret poistettuna)
rypsiöljyä

3 (luomu)omenaa (300 g)

2 isoa porkkanaa (200 g)

1 sipuli

½ dl rypsiöljyä

1,2 l vettä

3 rkl kanafondia (tai kasvisfondia)

2 pientä, ohutta kanelitankoa (tai 1 iso)

½ tl mustapippuria

2 ½ dl kookoskermaa

1–1 ½ tl suolaa
1- Halkaise hokkaidokurpitsa ja leikkaa lohkoiksi. Koverra lusikalla pois haituvainen siemenosa. Kuori lohkot ja paloittele ne. 
Laita palat leivinpaperilla vuoratulla uunipellille. Pirskottele paloille rypsiöljyä.
Paahda kurpitsapaloja 250-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet paahtunutta väriä.

2- Halkaise omenat ja poista siemenkota. Jos käytät luomuomenoita, kuoria ei tarvitse poistaa. Paloittele omenat kuutioiksi.
 
3- Kuori ja pilko porkkanat. 
4- Kuori ja hienonna sipuli.

5- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia ja porkkanaa muutama minuutti.
Lisää omenakuutiot, paahdetut kurpitsakuutiot, vesi ja kanafondi (tai kasvisfondi), kanelitangot ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi. 
6- Anna keiton poreilla hiljalleen kannen alla 20–25 minuuttia.
 Poista kanelitangot.
 Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
 Lisää kookoskerma. Kuumenna ja maista. Mausta suolalla tarpeen mukaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti