tiistai 7. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen ihana Pasha.


Nyt kun pääsiäispyhät ovat takana, haluan vielä kiitollisena todeta, että on hieno asua maassa, jossa kalenterissa näkyy kristillinen perinne ja keskellä kevättä on monta virallista vapaapäivää pääsiäisen kunniaksi. Minulle pääsiäisessä on merkittävintä juhlan ydinsanoma: "Kristus on ylösnoussut. Jumala valmisti meille pääsiäislampaan, täydellisen uhrin syntiemme sovitukseksi, jotta meillä olisi rauha Jumalan kanssa. Jumala antoi kaikkensa meidän edestämme." Tämän sanoman äärelle on hieno pysähtyä kesken kevään kiireiden... antaa itselleen aikaa ja pohtia oman elämänsä ankkureita. Sitten jaksaa taas porhaltaa arjessa kun omassa sisimmässä on rauha.  

Sitten on tietysti kiva viettää aikaa läheisten kanssa ja syödä hyvää ruokaa. Meillä on traditiona kokoontua sisarusten kanssa yhteiselle pääsiäisaterialle, ja tällä kertaa se oli nuoremman veljeni luona sunnuntaina. Oli ihana istua valmiiseen pöytään ja nauttia siitä, että joku oli valmistanut erilaisia herkkuja! Muina päiviä menin vähän fiiliksen mukaan ja testailin erilaisia lammaspatoja sekä tietysti pashaa - ostinhan vihdoin ja viimein itselleni pasha-muotin ja sitä piti päästä testaamaan. Tykkään ajatuksesta, että myös pöydän ruoka omalla tavallaan symboloi juhlan teemaa. Pasha-muotin Kristuksen symbolit tuovat minusta hienon jatkumon lammas-ateriasta jälkiruokaan. Muotin mukana tuli perinteisen pashan resepti ja ainakin minä tykkäsin siitä:

PERINTEINEN PASHA

100g voita 
3/4 dl sokeria
250 g rahkaa
1 muna
3/4 dl kermaa
1/4 sitruunan mehua
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl mantelirouhetta
1,5 rkl rusinoita

1- Liota pasha-muottia 15 minuuttia ennen käyttöä.

2- Valmista pashaseos: Hiero voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma. 

3- Vuoraa muotti harsolla ja kaada seos valumaan muutamaksi tunniksi muottiin. 

4- Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele (hedelmät on hyviä... mulla oli tällä kertaa suklaisia halvoja ja nekin kävi hyvin.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti