lauantai 4. huhtikuuta 2015

Valkosipulikeiton lumoissa.

Kuva: Ashleigh. 
Tämän pääsiäisen avainsana on rentous. Tottakai suurimmat jutut on etukäteen pohdittu ja valmisteltu, mutta muuten mennään fiiliksellä. Niinkuin eilen illalla pitkäperjantain päivällisen suhteen. Testikeittiöni oli päätynyt kokeilemaan lammaspataa Julia Childin ohjeella (Itseasiassa Julia antaa kirjassaan kuusi erilaista lammaspadan ohjetta, joten minulla ei tule olemaan ongelmia ruokalistojen laatimisen suhteen lähiaikoina... jaan teille sitten suosikkireseptini.), mutta kesken kokkailun tuli mieleen, että alkukeittokin voisi olla kiva ja voisin samantein testata valkosipulikeittoa. Maistoin keittoa ensimmäisen kerran pari päivää sitten ystävilläni kyläillessä ja ihastuin. 

Suosittelen kermaista valkosipulikeittoa liharuuan alkuruokana. Maultaan keitto on pehmeä eikä jälkimaku suussa ole valkosipulinen. Se on simppeli valmistaa eikä kaapista tarvitse löytyä erikoisia aineita. 

VALKOSIPULIKEITTO
(Ohje neljälle)

2 salottisipulia
2 suurta kokonaista valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tlk kermaa

Mausta suolalla ja pippurilla
Lisäksi: krutonkeja ja persiljaa


1- Kuori ja hienonna salottisipulit. 

2- Irrota valkosipuleista kynnet ja kuori ne, mutta jätä kokonaisiksi. (Vinkki: voit helpottaa sipulien kuorimista kaatamalla niiden päälle hetkeksi kuumaa vettä.)

3- Valmista kasvisliemi: Sekoita kasvisliemikuutiot kiehuvaan veteen. 

4- Kuullota sipulisilppua sekä valkosipulinkynsiä öljyssä kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kattilaan kasvisliemi. Mausta mustapippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-40 min, kunnes valkosipulinkynnet ovat hajonneet. 

3- Soseuta keitto (esimerkiksi sauvasekoittimella tai sitten ihan haarukalla). Lisää kerma ja persilja. Kuumenna, mutta älä kiehauta. 

Tarjoile leivästä tehtyjenkrutonkejen kera ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti