lauantai 9. toukokuuta 2015

Nuotiolla: Halstrattu kala.


Pari viikkoa sitten avasimme mökkikesän varsin tyypillisissä keväisissä sääolosuhteissa - vuoroin paistoi aurinko, vuoroin satoi rakeita tai vettä. Me laitoimme pari linnunpönttöä puihin, mukauduimme sääolosuhteisiin ja otimme rennosti. Onneksi olin varautunut tavanomaiseen katiskatuuriini (katiskaani näyttävät uivan enimmäkseen särjet) ja ostanut kalat jo kalatiskiltä mukaan. Savustimme lohta savustuslaatikossa ja halstrasimme nieriää nuotiolla. Halstraaminen on mukava ja helppo tapa valmistaa kalaa nuotiolla. Suosittelen! Yksinkertaisimmillaan riittää hieman suolaa ja lopputulos on taattu. Tai sitten voi hieman fiilistellä ja maustaa esimerkiksi rosmariinilla:

HALSTRATTU KALA

kala (joka sopii halsteriisi)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
rosmariininoksia
sitruunaa

1- Poista kalasta sisälmykset. Huuhtele ja kuivaa kala hyvin. 

2- Kaada kalan vatsaan loraus öljyä, ripottele suolaa ja mustapippuria. Työnnä rosmariininoksat ja sitruunanviipaleet kalan vatsaan. Leikkaa kalan molemmille puolille kolme pystyviiltoa.

3- Laita kala halsteriin ja grillaa sitä noin 10 minuuttia molemmilta puolilta.

Ihanaa kalakesää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti