tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesän parhaat mansikkamuffinit.


Auringonsäde varastaa jostakin rakosesta pääsynsä huoneeseen ja osuu kasvoilleni. Käännän kylkeä. Ihanan raukea ja tyytyväinen olo. Lintujen sirkutus kuuluu ulkoa. On kesä. 

Rauhallisiin aamuihin kuuluu tietenkin täydellinen kuppi kahvia ja muffinit sesongin marjoista. Tänään mansikoista. Hieman jauhoja ja muita joka-keittiön-perustarvikkeita ja aamun hetki on kruunattu:

KESÄN PARHAAT MANSIKKAMUFFINIT

2dl jauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
sitruunan/limen kuori raastettuna
1 1/4 dl maustamatonta jugurttia
100 g sulatettua voita
1 muna
200 g tuoreita mansikoita

Tämä onnistuu myös "mökkikeittiössä", koska tarvitset vain kulhoja ja puuhaarukan. 

1 - Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2- Sekoita yhteen kuivat aineet suuressa kulhossa: jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja raastettu sitkuunankuori.

3- Valmista nesteseos: Riko pienempään kulhoon kananmuna, vatkaa se rikki ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja jugurtti. 

4- Sekoita nestesos kuiviin aineisiin rauhallisesti käännellen kunnes syntyy tasainen taikina. Älä sekoittele liikaa. Lopuksi kääntele varovasti joukkoon pilkotut mansikat.

5- Lusikoi seos yhdeksään muffinivuokaan ja paista kuumassa uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes muffinit ovat nousseet ja ovat kauniin kullanruskeita.

- Tarjoile hymyillen! -




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti