maanantai 11. kesäkuuta 2012

Around here.

Olla tekemättä mitään. Voiko mikään olla sen auvoisempaa? - - Viime viikonloppuna päätin olla tekemättä mitään. Pitää oikein kunnon vapaapäiviä. Tiedättehän: niitä päiviä, jolloin ei ole agendaa, ei tehtäväluetteloita, ei suoritettavia asioita ja kellolleen sovittuja tapaamisia... Ja voi nukkua niin kauan kuin huvittaa.

Ehdottoman parasta oli se, että sain tehdä mitä vaan ja sitten yhtäkkiä siirtyä tekemään seuraavaa juttua. Minkään ei tarvinnut tulla valmiiksi. Ihmettelen vaan, miksen useammin harrasta tälläistä? Sain kicksejä jopa lyijykynien teroittamisesta... ja yllätyksekseni päätin järjestellä kaikki lehtipinoni ja vaikka mitä...

1. Myrskyn jälkeen ulkoa sisälle kantautui lintujen laulu. Kuinka kaunista ja levollista se onkaan.

2. Viikonlopun smoothie-resepti: banaania, karpaloloita ja soija-maitoa. Ihanan hapanta ja pehmeää samanaikaisesti.

3. Aloitin pakkaamisen. Siis sekä pienten pakettien että kesälomaa ajatellen muutenkin. Samalla tuskastelen sitä faktaa, että lentolipussa oikeasti lukee 23kg. Kenelle se riittää?

4.&5. Käsityökirjoja ja kaavoja. Mulla on ollut lainassa kohta varmaan 10 kuukautta ystäväni käsityökirjat. Kun piirtelin haluamiani kaavoja tajusin yhtäkkiä, etten ole ommellut mitään kaavoja vaativaa yli kymmeneen vuoteen. Nyt on ainakin kaavat valmiina, kesäloman jälkeen on siis kangastorin vuoro.

6. Aloitin jälleen virkkaamaan isoäidinneliöitä. Niihin on monenlaisia silmukkakomboja, mutta huomaan tykkääväni tästä (ei tuu liian lörppöä): aloitussilmukoissa 6 ketjusilmukkaa. Kulmissa aina 3p+3kjs+3p, mutta sitten muissa pylvästen väleissä vaan 1kjs.

7.&8. Järjestelin joka-paikassa-hujan-hajan olevat käsityötarvikkeeni uuteen kaappiin. Ihan vaan siksi, kun muistui mieleeni Virginia Woolfin teesi siitä, että 'kirjoittaakseen nainen tarvitsee oman huoneen' - -ja sovelsin sen ajatukseen siitä, että tehdäkseni käsitöitä, kirjoittaakseni tai tuottaakseni ylipäänsä mitään, tarvitsen siisteyttä ja järjestystä...

9. Quiche. Julia Child korostaa ranskalaisen ja amerikkalaisen piirakkapohjan olevan erilaisia. Päätin ottaa asiasta selvää ja leipoa pitkästä ajatusta käyttäen (ja ohjetta seuraten) piirakkapohjan. Tällä kertaa ranskalaisen kaavan mukaan. Täyte löytyi soveltaen kaapin kätköistä: omatekoista pestoa, tonnikalaa, mustia oliiveja ja tomaatteja.  

 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti