tiistai 3. heinäkuuta 2012

Ranskalainen tarte tatin.

Tällä omenapiirakalla on ainakin ihana nimi! Bongasin reseptin toukokuun Gloriasta, ja vaikka kuva ei näyttänyt kaikkein houkuttelevimmalta, niin pakkohan mun oli tätä testata, sillä reseptin oli antanut Ravintolapäivän perustajaryhmään kuuluva Olli Sirén. Päättelin, että jos kerran resepti kuuluu niin vannoutuneen kulinaristin kokoelmiin, sen on pakko olla hyvä. Ja ainakin tykkään omenoista! 

Ja kannatti kokeilla. Resepti on yksinkertainen ja piirakassa on ihana karamellimainen maku. Täydellistä tarjottavaa vielä lämpimänä vaniljajäätelön kera.

RANSKALAINEN TARTE TATIN

100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria 
1 pieni muna

Täyte:
50 g voita
2 dl sokeria
4-5 granny smith omenaa

1- Valmista taikina: Leikkaa kylmä voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Lisää taikinaan kevyesti vatkattu muna.

2- Tee täyte: Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa neljään osaan.

3- Sulata voi paistinpannussa (hakaisijaltaan 23-24cm, uuninkestävä) ja sirota sokeri joukkoon. Anna sokerin hieman ruskistua. Asettele omenalohkot leikkauspinta ylöspäin vieri viereen pannulle. 

4- Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes se on karamellimainen ja kullanruskea. Ota pois liedeltä ja anna omenoiden jäähtyä hieman.

5- Kauli taikinasta pannun reunat peittävä kansi, ja painele taikinareunat pannun sisään. Paista torttua 200 C 25-30 minuuttia.

6- Jotta kakku irtoaisi parhaiten anna sen jäähtyä hetki. Aseta pannun päälle iso vati ja keikauta kakku vadille.


Makoisia kesähetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti