maanantai 22. lokakuuta 2012

Mansikka-mango-salaatti.


Yksi lempisalaateistani on ehdottomasti mansikka-mango-salaatti. Ja kuten niin usein ennenkin loistavien salaattien suhteen, olen maistanut salaattia ensimmäisen kerran kälyni Annikan pöydässä. Viime kesänäkin söimme sitä monta kertaa. Salaatti on siis amerikkalaistyylinen ja ohje englanniksi löytyy täältä

Valmistin salaatin ensimmäistä kertaa itse tänä syksynä Bangkokin suomalaisten syksyn avajais-illanistujaisiin. Koska meitä oli suuri joukko koolla, oli hyvä valmistaa 12 hengen salaatti. Normaalisti meitä ei ole ihan niin montaa ruokapöydän ääressä samanaikaisesti, joten puolitin reseptin (eikä tässä kannata olla mun mielestä liian pedanttinen... parempi soveltaa sen mukaan, kuinka paljon haluaa syödä). Samoin tein salaatinkastikkeelle, joka on siis makea. Ja vieläkin suosittelin lisäämään salaatinkastiketta pikku hiljaa, maun mukaan....  suositeltavaa onkin, että valmistaa salaatinkastikkeen pulloon ja säilyttää loput jääkaapissa seuraavaan kertaan.... 

MANSIKKA-MANGO-SALAATTI

1 l erilaisia vihreitä salaatinlehtiä
2,5 dl kuivattuja karpaloita
 1,2 dl tuoreita mansikoita - pilko 
1 mango - kuori ja pilko
0,6 dl pilkottua sipulia (käytän joko punasipulia tai salaattisipulia)
1,2 dl siivutettuja manteleita


SALAATINKASTIKE

0,6 dl sokeria
1 dl salaattiöljyä
1/2 tl suolaa
0,3 dl balsamicoa


1- Valmista salaatinkastike: Laita kannelliseen astiaan (salaatinkastikepullo) sokeri, öljy, suola ja balsamico. Sulje kansi ja ravistele vahvasti niin, että aineet sekoittuvat keskenään.

2- Valmista salaatti joko suureen kulhoon tai kokoa yksittäisannokset. Lisää salaatinkastike juuri ennen tarjoilua maun mukaan. Ripottele lopuksi päälle mantelit.

NAM!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti