maanantai 15. lokakuuta 2012

Päivän Inspiraatio: Maailmanparannus.


Olen jälleen tänään ollut koko päivän fiiliksissä siitä tosiasiasta, että yksittäisten, tavallisten ihmisten teot vaikuttavat. Jokainen meistä voi oikeasti (eikä vain kuvitteellisesti) muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi valintojen ja kampanjoiden kautta. Tarvitaan vain hieman ajattelua.  

Sain viime viikolla lahjaksi yllä näkyvän kaulakorun. Ihana. Eikä siinä kaikki, kyseiset korut kuuluvat sarjaan 'eettiset valinnat', joiden avulla ilo moninkertaistuu... 

Mistä on siis kyse? STORE OF HOPE on uusi nettikauppa, joka myy eettisin periaattein kehitysmaissa valmitettuja tuotteita. Kyseiset Princess Beads -korut ovat Nepalista ja kuulin, että tämänsyksyisen korutilauksen ansiosta turvakoti pystyi auttamaan useampia naisia kuin aikaisemmin. Suosittelen tutustumaan sivustoon!

Eikä tarina lopu tähän: Olet varmaan kuullut AUTOLLA NEPALIIN -hankkeesta? Autohan on vielä matkalla, joten vielä ei ole myöhäistä liittyä matkan seuraajiin. Auto tuo korut Suomeen (kuten Elina kirjoittaa täällä) ja siinä sivussa auttaa monella muullakin tavalla. Oli mielenkiintoista kuulla viime viikolla, kuinka yhdessä kylässä, jossa ryhmä vieraili juttua tekemässä, on jo nyt tapahtunut parannuksia ja sinne on ilmestynyt muun muassa porakaivo. Se on jo monille lottovoitto.

Kuka vielä sanoo, ettei maailmaa voi parantaa? Voi parantaa, ainakin yhden ihmisen maailman. Kyse on ennenkaikkea asenteesta ja näkökulmasta!   

3 kommenttia:

  1. Korut ovat jo Suomessa myynnissä vaikka möhköfantti seikkailee Iranissa, joten suunnitelmiin korujen tuonnista tuli muutos, joka selviää tästä: http://autollanepaliin.fi/kathmandu-osa-1

    VastaaPoista
  2. Haha. Sä paljastit, että mä oon kuunnellut enemmän juttuja kuin lukenut ;) oon iloisesti ollut reissuamassa enkä ole kauheesti seurannut nettiä... ihmettelinkin sitä, että huomasin koruja olevan jo myynnissä... mutta minulle ominaiseen tapaan en kiinnittänyt liikaa huomiota yksityiskohtiin... no, onneksi ne sentäs käväsi siinä autossa!

    VastaaPoista
  3. Mä taidan olla se yksityiskohta-ihminen ;) Olennaisempaa oli kuitenkin asian sisältö. On hienoa, että ihmiset on lähteny rohkeesti toteuttaa juttuja ja unelmiaan tehdäkseen jotakin hyvää!

    VastaaPoista