lauantai 3. marraskuuta 2012

Lisää käsitöitä: kotelo iPadille.


Toinen käsityö, joka valmistui viime kuussa lahjaksi, oli kudottu iPad-kotelo. Otin hieman mallia haramisdesigns-mallista ja sovelsin. Olin ostanut kesällä Debbie Bliss : Bella -lankaa tamperelaisesta lankakauppa Kerästä ja harjoittelin pyöröpuikkojen käyttöä (toki puoliskot voi tehdä tavallisillakin puikoilla, silloin vaan tulee enemmän saumojen ompelua).

TARVIKKEET:
Lankaa (esim. Debbie Bless 11/2 kerää)
no. 4 pyöröpuikot
nappi
virkkuukoukku nappilenksun tekoon
neula viimeistelyyn

TEIN NÄIN:
1- loin 80 silmukkaa.

2- Yhden puolen kuvio:  3xOikein, 1xNurin, 4xO (=eka palmikko), 1xN, 4xO (=toka palmikko), 2xN, 1xO, 2xN, 4xO (=keskipalmikko), 2xN, 1xO, 2xN, 4xO (=neljäs palmikko), 1xN, 4xO (=vika palmikko), 1xN ja 3xO

Palmikon kiepsautus tehdään joka 4. kerros.

Kudoin 16 palmikkoa, jonka jälkeen resoria noin 3 cm niin että keskipalmikon kohdalle tuli tasainen paikka napille:
2xO, 6x (1xN, 1xO), 1xN, 2xO, 2xN, 4xO, 2xN, 2xO, 1xN, 6x(1xO, 1xN), 2xO

3- Viimeistelyt: sauman ompelu, napin paikalleen neulominen sekä napinlenksun virkkaaminen.

Mallista tulee venyvä. Silmukkamäärää on helppo testailla ja mukauttaa mieleisekseen esim. reunasilmukoita lisäämällä sovittelemalla iPadiin (jos talossa sattuu olemaan sellainen). 

Täällä jo pikkasen tullut sellainen tunne, että joulukuu ja joulu lähestyy... päässä pyörii paljon ideoita, mutta en tiedä mikä on fiksua toteuttaa ja mihin on aikaa. Katsotaan. Onko sinulla jokin suosikkikäsityö  joulunaikaan? Tai oletko saanut joskus omatekoisen joululahjan, joka oli ihana? 


2 kommenttia: