sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ihanat tuplalihapullat.

Täytyy antaa tunnustus: Suomalaisista lehdistä Glorian ruoka & viini on aivan ehdoton, mitä tulee resepteihin... Tämäkin otos on jo parin vuoden takainen (7/2011), mutta loistava päätös joulukuiselle lihapullareseptinmetsästyskiertueelleni. Siis surffailin netissä ja testasin yhtä sun toista reseptiä, mutta tämän oli mukavin uusi ylläri. Suuret, lempeät timjamiset lihapullat yhdessä pienten pippuristen braatvusrtipallojen kanssa. Jätin roseepippurin pois ja timjamiinkin täytyi tyytyä kuivattuna versiona, mutta loistavia oli silti! 


TUPLALIHAPULLAT

Isot & Lempeät (12 kpl)
400g naudan paistijauhelihaa
1/2 ruukkua timjamia
120g ranskankermaa
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Pienet & Pippuriset (25-50 kpl)
200-400g raakamakkaraa (italialainen makkara tai Saarioisten yrttibraatvusrti toimivat hyvin)
2 rkl roseepippuria

1 rkl voita 
1 rkl rypsiöljyä

1- Hienonna timjami. Sejoita isojen lihapullien ainekset tasaiseksi. Pyöritä massa kostutetuin käsin pulliksi.

2- Tee pikkupullat: purista makkara kuorestaan reilun peukalonpään kokoisiksi nokareiksi. Pyörittele nokareet pyöreiksi pulliksi käsissä. 

3- Jauha roseepippuri morttelissa ja siirrä kulhoon. 

4- Kuumenna voi ja öljy suuressa paistinpannussa. Ruskista suuret lihapullat joka sivulta. Laske lämpöä ja lisää pienet lihapullat pannuun. Paista noin 5 min kunnes molemmat pullat ovat kypsiä. 

5- Nostele pienet lihapullat roseepippurin joukkoon ja pyörittele pippuriin.

Tarjoile muusin kera ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti