keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Joulunkuun illanistujaisiin: Lämmin Brie pekaan-pähkinöillä.


Joulukuiset illat ovat ihania. Paljon kynttilöitä, tunnelmallista musiikkia ja yhdessäoloa. 

Ihanan täyteläinen ja jouluinen juustolautanen syntyy uunissa käytetystä brie-juustosta. Me nautimme siitä ohuiden patonki-siivujen kera. Myös vesikeksit ovat loistavia!

LÄMMIN BRIE PEKAAN-PÄHKINÖILLÄ

1 pieni kiekko brie- tai camembert -juustoa
1 dl pekaan-pähkinöitä (tai enemmänkin jos rakastat niitä!)
3 rkl vaahterasiirappia
3 rkl ruskeaa sokeria (fariini käy)
(Patonkia tarjoiluun)

1- Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Laita juusto leivinpaperille ja paista 15-20 minuuttia, kunnes juusto on pehmennyt sisältä. Siirrä tarjoilulautaselle ja anna jäähtyä 20 minuuttia.

2- Sillä välin kun juusto jäähtyy: Laita pekaanit puhtaalle uunipellille ja paahda niitä uunissa noin 7 minuuttia. Ripottele sitten pähkinät juuston päälle.

3- Ota esiin pieni kattila. Laita kattilaan vaahterasiirappi ja sokeri. Kuumenna keskilämmöllä ja kiehuta 1-2 minuuttia vaahtomaiseksi. Kaada juuston ja pähkinöiden päälle. 

Herkullisia hetkiä!

1 kommentti: