maanantai 21. heinäkuuta 2014

Keittiössä: Fritata potkulla.

Loma on siitä ihanaa aikaa, että voi tehdä mitä milloinkin huvittaa. Jos siis on malttanut oikeasti tyhjentää kalenterinsa. Minä olen nauttinut pienistä arkisista asioista ja yksi päivä innostuin jopa siivoamaan keittiön ruokakaapit. Tuntuu hyvältä, kun kaikki on viimein järjestyksessä. Samoin sain vihdoinkin uusittua paistinpannuni eli ostin Hackmannin Rotisser-sarjan paistinpannun, joka on sikäli aivan täydellinen, että siinä on tarttumaton ja kestävä pinnoite, mutta se myös kestää uunia aina 250 asteeseen asti. Täydellinen pannu niille, jotka haluavat laittaa ruokaa, jota tehdään sekä hellalla että uunissa. Esimerkiksi juuri fritata ja tarte tatin ovat sellaisia. Muutenkin lämmönjohtokyky tässä pannussa on aivan täydellinen ja se sopii kaikille liesille, joten suosittelen lämpimästi. 


Kun sain kokkaustarvikkeeni kuntoon, halusin heti kokeilla uutta Fritata-reseptiä. Tästä klikkaamalla pääset Shira Bocarin innostavaan ruuanlaittovideoon, missä hän opastaa yksinkertaisen fritatan valmistamisen. Alkuperäinen resepti englanniksi löytyy täältä (ja sieltä on myös alla oleva kuva) ja kuten arvata saattaa, tämä kuuluu niihin perusresepteihin, joita voi sovellella lähes loputtomasti mielensä mukaan. Kyseessähän on niinkin yksinkertainen asia kuin munakas. Eli koska alkuperäinen resepti on neljälle eikä minulla ollut maissia kaapissa, tein tuhdin version kahdelle alla olevan reseptin mukaan... ja kasviksiahan saa lisätäja vaihdella maun mukaan. FRITATA POTKULLA

2 rkl öljyä
1/2 punainen sipuli, ohueksi siivutettuna
1 jalapeno, ohueksi siivutettuna
1 kesäkurpitsa, ohueksi siivutettuna
suolaa 
6 munaa


1- Laita uunin ylävastus kuumenemaan. Kuumenna liedellä keskikokoinen pannu, kuumenna öljy ja paista keskilämmöllä sipuli ja jalapeno pehmeiksi (noin 5 min). Lisää kesäkurpitsan siivut ja mahdolliset muut kasvikset ja paista kypsiksi eli noin 7 minuuttia lisää. Mausta suolalla.

2- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää 1/2 tl suolaa. Kaada munat pannulle kasvisten päälle. Paista kunnes reunat alkavat hieman asettua eli noin 2-3 minuuttia. 

3- Siirrä pannu uuniin ylätasolle ja paista noin 2-3 minuuttia niin että munakkaan keskusta juuri ja juuri kypsyy ja munakas näyttää kauniin kultaiselta.

Fritata on siitä loistava juttu, että se sopii sekä aamiaiseksi että myös muille aterioille. Tälle viikolle on luvattu lämmintä. Minä nautin aamulla tuoreista suomalaisista mansikoista ja ajattelin siirtyä vielä kaupungin helteistä maalle uimaan ja saunomaan. 

Iloista viikkoa itse kullekin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti