perjantai 25. heinäkuuta 2014

Maakuntakierroksella Pirkanmaalla.

Omassa maakunnassa kannattaa tehdä ainakin silloin tällöin retkipäivä ja tutustua elämään, joka eroaa omasta arjesta. Meidän seurue päätti pitää maaseutupäivän aurinkoisen hellepäivän kunniaksi. Päivä oli loistava ja sen takasivat hyvä seura ja hyvin valitut kohteet (Huomaa tämä: ei mitään lapsuuden toisintoja tuntikaupalla mutkaisella hiekkatiellä ajoa yrityksenä nähdä kaikki. Se ei toimi.)

Tässä teillekin Pirkanmaalta kaksi tärppiä:

1. Ylöjärvellä 65-tien varressa sijaitsee Kalakartano. Sieltä saa ostettua mukaan savustettua kalaa ja se on myös hyvä paikka pysähtyä lounaalle. Ainakin savulohivohveli oli hyvää!



2. Ylöjärvellä sijaitsee myös suklaatila, missä valmistetaan käsityönä belgialaisella tekniikalla suklaakonvehteja. Makuina esimerkiksi suomalaiset marjat. Myymälässä voi juoda kahvit ja maistella erilaisia makuja. Mukaan voi myös ostaa sekä suklaata että erilaisia lähiruokatuotteita. Hyvä vinkki myös tulevaisuuden juhlien järjestäjille: Voit tilata lahjapakettiisi tai juhliisi ainutlaatuiset suklaat suklaatilalta. Toimii taatusti vaativimmillekin ihmisille. Itse ihastuin täytemakuihin raparperi, omena ja terva. 



Ja sitten meillä oli toki muutakin puuhaa. Tutustuimme lähemmin lampaisiin ja niiden kasvattamiseen. Ja vielä läheisemmin lehmiin, sillä osallistuimme iltalypsylle. Päivän päätteeksi oli ihana grillata ja saunoa. Kuinka rentouttavaa onkaan istua rantaterassilla ja katsella vihreää niittyä ja järveä, jolla yksinäinen soutaja kalastaa. Ainoina ääninä pääskysten viserrys ja lehmien rouskutus nurmella. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti