sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Coleslaw.

Coleslaw eli kaalisalaatti kuuluu amerikkalaisten salaattiklassikkojen joukkoon grillatessa. Se on loistava salaatti siitä, ettei se nahistu hetkessä helteelläkään, vaan kestää iloisen kesäpäivän kekkerit kunnialla!
Koska en ole niin sellerin ystävä, ilahduin tästä reseptistä, jossa kaalin makua piristävät raikkaat viinirypäleet... Salaatti on vieläpä loistava siitä, että se vain paranee ajan myötä eli sen voi vaikka tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.


COLESLAW

500 g valkoista kaalia
500 g punaista kaalia
1 punainen sipuli
500 g siemenettömiä vihreitä viinirypäleitä
500 g siemenettömiä punaisia viinirypäleitä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl ruskeata sokeria
250 ml majoneesia
suolaa ja mustapippuria myllystä

1- Leikkaa kaalit ohuenohuiksi siivuiksi salaattikulhoon. 

2- Hienonna sipuli ja lisää sipulisilppu kaalien joukkoon.

3- Huuhtele viinirypäleet ja halkaise ne puoliksi (tai jopa neljään osaan riippuen koosta). Lisää salaattiin.

4- Mausta majoneesi omenaviinietikalla, sokerilla, suolalla ja puppurilla. Tarkista maku. Lisää majoneesiseos kaalin joukkoon ja sekoita hyvin. 

Voit säilyttää jääkaapissa tarjoiluun asti. Peitä silloin salaatti muovikelmulla. Ja sekoita salaatti vielä kerran ennen tarjoilua! 



1 kommentti:

  1. Olet taitava. Tämä resepti vaikuttaa käyttökelpoiselta. Kiitos.

    VastaaPoista