lauantai 20. elokuuta 2011

Keittiössä.

Tästä tulee varmasti ruokasyksy. Kaikki enteet viittaavat siihen. Toivon myös hyviä kirjoja ja syvällisiä keskusteluja. 

Tänään olen viettänyt kotipäivää: Järjestelen astioita ja liinoja kiinakaappiini. Siinä onkin tekemistä ihan kiitettävästi, koska olen ohimennen varastoinut kaappiin kaiken tilpehöörän. Jotain järjestystä tänne pitäisi kuitenkin saada, eikä kukaan muukaan näytä tulevan sitä tekemään, joten tässä sitä ollaan ;) ...Sitten, kun joskus saan tästä kaikesta jotakin tolkkua, voin laittaa kuviakin. Ehkä.
En malta olla vielä kertomatta, että Henry kaivoi eilen Italiasta ostamamme pastakoneen esille ja astuimme tuorepastan maailmaan... Henry siis vastasi raviolista ja minulle jäi alku- ja jälkiruuat. Illan menu:

Jättitiikeriravut vartaissa
--
Ravioli
--
Tiramisu


Ihana ilta. Mukava tehdä leppoisasti yhdessä juttuja. Pasta on ehdottomasti Henryn juttuja, mutta minä olen puolestani ihan fiiliksissäni siitä, että alan vihdoinkin saamaan itsevarmuutta katkarapujen kuorimisessa ja laitossa... Samoin eilinen marinadi ja kastike -combo ravuille oli aivan täydellinen! Jos haluatte testata, kirjoitan reseptin tuohon alle. Tiramisun maku oli aivan perfekto, mutta muuten se levisi kuin jokisen eväät... joten testailu jatkuu tulevaisuudessa. Jos jollakulla teistä on kokemusta hyvästä tiramisu-reseptistä, otan mielelläni vinkkejä vastaan!



MARINADI KATKARAVUILLE

20 pientä tai 12 suurta katkarapua

3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
1 tl tuoreesti raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 punainen chili, siemenet poistettuna ja hienoksi pilkottuna

Sekoita aineet yhteen kulhossa ja marinoi katkarapuja 10 minuuttia.


Itse katkaravut gillataan nopsasti. Ja jos haluat tehdä kuven kuvassa, varaa myös hieman salaatinlehtiä tarjoiltuun. Puisia vartaita tulisi myös liottaa vähintään 1/2h ennen käyttöä vedessä.





KASTIKE KATKARAVUILLE

Katkaravut viimeistelee ennen tarjoilua niiden päälle valelleltava lämmin kastike:

3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 punainen chili, siemenet poistettuna ja hienoksi pilkottuna
2 oksaa tuoretta rosmariinia

(salaatinlehtiä, 2 luumutomaattia kuorittuna, siemenet poistettuna ja pilkottuna sekä persiljanlehtiä)

Laita kaikki kastikkeen aineet pieneen kattilaan, lämmitä hellästi noin kaksi minuuttia ja lisää kastikkeen lientä lusikalla katkarapuvartaiden päälle juuri ennen tarjoilua. Ripottele sen jälkeen halutessasi päälle vielä tomaattikuutioita ja persiljanlehtisilppua.



1 kommentti: