keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Christmas Salad.


Sain muutama vuosi sitten Henryn siskolta Annikalta pari peri-amerikkalaista keittokirjaa, jotka ovat aivan loistavia... ihan niinkuin niiden nimikin jo kertoo: 'The Best of The Best and more'. (From The Best of Bridge Series). Volume 1:stä löytyvä Christmas Salad on lunastanut hiljalleen paikkansa meidän jokavuotisessa joulupöydässämme, joten ajattelin jakaa reseptin teidän kanssanne. Varsinkin, kun tämä ei ole mikään tunkkainen ja raskas talvisalaatti, vaan loistava lisuke mihin vuodenaikaan tahansa!

JOULUSALAATTI
(6 henkilölle)

2 litraa tuoreita pinaatinlehtiä
1 avokado, ohuesti siivutettuna
0,6 dl / yksi punasipuli ohueksi siivutettuna
0,6 dl kuivattuja karpaloita TAI 2,5 dl granaattiomenan siemeniä 

Revi pinaatinlehdet syötävänkokoisiksi palasiksi suureen salaattikulhoon ja lisää avokadot ja punasipulit päälle. Pirskottele salaatinkastiketta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua, lisää karpalot/granaattiomenan siemenet salaattiin, sekoita varovasti ja tarjoile.
  
SALAATINKASTIKE

60 ml vahvaa karpalomehua
60 ml valkoviinietikkaa
1 1/2 rkl Dijon sinappia
1/4 rkl mustapippuria myllystä
125 ml kasvisöljyä

Yhdistä salaatinkastikkeen aineet tiiviiskantisessa pullossa ja sekoita hyvin. Ravistele vielä hyvin ennen käyttöä. Voit säilyttää valmista salaatinkastiketta viikkoja jääkaapissa (koska kerralla kaikki ei varmasti mene). 

PS. Juuri näiden amerikkalaisten reseptien kautta olen oppinut arvostamaan itsetehtyjen salaatinkastikkeiden raikkautta ja keveyttä. Enää meiltä ei paljoa löydykään kaupan lisäainepumpattuja salaatinkastikkeita jääkaapista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti