sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Alkuja ja uinahduksia. Ja havahtumisia.

Klikkaa esiin koko ihana nettisivu TÄÄLTÄ.

Tänään olen enimmäkseen lepäillyt sohvalla ja toivonut, että alkava flunssa menee samantien ohi. Tässä samalla olen inspiroitunut Tampereella sijaitsevasta ARMAS MAITOKAUPASTA, jonka takana on Näsinneulassakin kokkina toiminut Heikki Ahopelto. Tuomiokirkonkadulla sijaitseva putiikki kuuluisi varmasti joululahjahankintapaikkoihini, jos vaan olisin lähempänä, niin vakuuttunut olen nykyisin lähi- ja luomuruuan arvosta!

Vaikkakin minun on rehellisesti todettava, että alkuvuodesta lanseeraamani "101 ecological" on onnistuneiden alkujen lisäksi toistaiseksi melko pullollaan myös uinahduksia ja uudelleenhavahtumisia, olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että viime kesänä Suomessa tutustuin aktiivisesti lähi- ja luomuruokavalikoimiin. Jopa niinkin paljon, että voin lukea sen ekoteokseni no 017.  

Tutuksi tulivat muun muassa Ahlmanin tilapuoti (click) sekä Tammelantorin laitamilla sijaitseva Ruokapuoti Lempi (click) ja (click), josta ostin mielettömän hyvää hiivaleipää! Myös ihan tavallisella kauppareissulla on yllättävän helppo ilmaista kiireisenäkin mielipiteensä nykyajan ruuantuotannosta valitsemalla aina vähintään yhden tuotteen luomu- ja lähiruokaosastolta. Näin syntyy kuin huomaamatta uusia tapoja. 


PS. Yksi uinahduksistani, johon havahduin, on jokaviikkoinen kasvisruokapäivä, josta kerroin täällä. Se oli vaan yksinkertaisesti unohtunut jossakin vaiheessa syksyn tohinoissa. Pitäisi siis aloittaa uudelleen. Jos jollakin teistä on lyömättömiä resepti-ehdotuksia, tämä on hyvä vaihe ehdottaa!3 kommenttia:

  1. Heidou! ompas tunnelmallinen mainos! Tossa kasvisruoka-päivässä on oikeaa asennetta! Itsekin olen havahtunut tänä syksynä miettimään olennaista kysymystä: onko meillä oikeus syödä lihaa väh. 7 kertaa viikossa, mutta samalla vähentää maailman viljavarantoja ja siten muuta ruokatuotantoa....

    VastaaPoista
  2. Sitä juuri mietin: miten nyky-länsimaalaiselle lihansyönnistä on tullut ikäänkuin 'perusoikeus' vähintään 7 kertaa viikossa eli oikeastaan monta kertaa päivässä... ja sitten vielä kaikenlaisia dieettejä, joita muka perustellaan historiallisella kivikaudella, mutta oikeastaan ne taitaa olla enemmänkin hyvinvointiyhteiskunnan mahdollistamia juttuja. Eikä missään pohdita ekologisuutta ja maapallon kestävyyttä... mutta paasaan tässä siis lähinnä itselleni ja haastan itseäni opettelemaan monipuolisempia tapoja käyttää kasviksia ;)

    VastaaPoista
  3. Niinpä. Lihansyönnistä on tullut liian normaalia niin että emme olekaan huomanneet ettei se ole kestävällä pohjalla. Karppaaminenkin on tosiaan lisännyt lihansyöntiä. Hyi meitä länsimaalaisia.

    VastaaPoista