keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Pähkinänsärkijä.Ensimmäinen jouluaiheinen elokuvailta on pidetty. Illan elokuvan teemana oli klassinen joulusatu, joka on  E.T.A. Hoffmanin käsialaa: The Nutcracker Prince. Musiikkina animaatiossa mikäpä muukaan kuin Tchaikovskyn kuuluisa sävellys. (Tunnelmaan pääsee klikkaamalla tästä ja katsomalla YouTuben pätkän.) 

Tarjoilu perustui lähinnä fiilikseen ja helppouteen, koska kenelläkään tässä taloudessa ei taida tällä hetkellä olla liikaa energiaa touhuta keittiössä:

nachot ja salsa
vaahtokarkkidippi omenoiden, banaanin ja mansikoiden kera
Fazerin suklaakonvehteja
karkkia


Koska viime Suomi-reissulla näin K-ketjun kaupoissa amerikkalaisia tuotteita sisältävällä hyllyllä Marshmallow Dip -purkin (yllä olevassa kuvassa), voinen jakaa tässä yhden helpon reseptin. Eli tätä vaahtokarkkidippiä voi tarjota makeana dippinä esimerkiksi pilkottujen hedelmänpalojen kanssa. Loistavaa!  

VAAHTOKARKKIDIPPI

2,5 dl Marshmallow Creme
2,5 dl tuorejuustoa

Sekoita tehosekottimella Marshmallow Creme ja tuorejuusto yhteen. Voit säädellä suhdetta makusi mukaan - meillä Henry laittaa vähemmän tuorejuustoa, jolloin dipistä tulee makeampi. Tarjoa dippi hedelmänlohkojen kera. Esimerkiksi omena, banaani, mansikat, viinirypäleet, ananas ja appelsiinit käyvät mainiosi!

2 kommenttia:

  1. Olitte kirjoittaneet kivan jutun RV:n tai sitten viestintuojaan (kun ne on yhdessä nipussa niin koskaan ei muista että kummassa jotain oli). Mulla olis kysymys koskien tätä postausta: mistä ootte löytäneet ton piirretyn version pähkinänsärkijästä? Vai onko se Amerikan mantereelta ja väärällä maakoodilla Suomea ajatellen? Siunausta toivottaa U.L.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Taisi olla se viestintuojan joulujuttu.
    Me tilattiin toi Pähkinänsärkijä amerikasta amazonista. eli se on väärällä koodilla ja englanniksi. En ole varma saisiko sitä jostakin suomeksi, joku muisteli nähneensä sen lapsena telkkarista joulunaikaan. Me tyydyttiin tähän versioon ja pidetään yksi tietokoneista amerikkalaisilla asetuksilla, niin voidaan katsella.

    VastaaPoista