tiistai 3. tammikuuta 2012

Tunnustus inspiroivalle ruokablogille.

Näin alkuvuodesta on hyvä antaa tunnustuksia. Tänään haluaisin erityisesti antaa tunnustuksen hyvälle ruokablogille: Oululainen pariskunta kokkaa ja bloggaa nimellä Pastanjauhantaa. Eksyin blogiin etsiessäni jotain reseptiä netistä. Voin todellakin puhua eksymisestä ja kiinnijäämisestä, sillä en yleisesti seuraa mitään ruokablogeja.(Kirjoja kyllä selaan senkin edestä ja tänä vuonna aion esitellä teille pari ihanuutta!) Tämän blogin olen sittemmin lisännyt blogi-listaani, sillä huomasin kurkkivani sieltä reseptejä säännöllisesti silloin sun tällöin...

Tänäänkin tein siellä suositeltua vuohenjuustosalaattia (klik), kun kerran jääkaapista löytyi tomaatteja, punasipulia ja vuohenjuuston jämät. Pinjansiemeniä en jostakin syystä löydä kaupoista ja valkosipulia luulin omistavani, mutta tajusinkin liian myöhään, että kori oli tyhjä. Maku oli silti loistava. Ja ennen kaikkea: en ollut ikinä ennen laittanut salaatinaineksia uuniin ja kerta ei jäänyt viimeiseksi! 

Näillä määrillä saa todella reilut annokset kahdelle tai sitten vaikka patongin kanssa hieman useammalle (Toistan siis reseptin, vaikka se kyllä löytyy linkkiä napsauttamallakin. Haluan vaan samalla lisätä reseptin omiin varastoihini tulevaisuuden varalle... Kuvakin on lainattu Pastanjauhannasta):



VUOHENJUUSTOSALAATTI

1 kerä salaattia
1/2 kurkkua
kourallinen mustia oliiveja
1 mango

Uuniin hetkeksi:
3 suurta tomaattia
2 punasipulia
pari kynttä valkosipulia
pinjansiemeniä
1/2-1 pötkilö vuohenjuustoa

oliiviöljyä
suolaa mustapippuria myllystä

Sweet hot chili - kastiketta
hunajaa

1- Laita uuni kuumenemaan (grillivastuksen kera) 225 C. Viipaloi leivinpaperille sipulit, tomaatit ja vuohenjuusto. Kaada viereen myös pinjansiemenet (jos siis sinulla on niitä tai jotkut muutkin pähkinät kävisivät oikeastaan minun mielestäni). Ripottele viipaleiden päälle hieman oliiviöljyä, suolaa jos haluat ripauksen ja rouhi vielä mustapippuria myllystä. Paista uunin yläosassa noin 5 minuuttia.

2- Tee sillä välin salaattipohja joko salaattikulhoon tai annoslautasille: Revi salaattia pohjaksi, pilko päälle kurkut ja kuorittu mango. Lisää vielä mukaan oliivit.

3- Ota pelti uunista ja anna viipaleiden jäähtyä. Nosta sitten viipaleet salattipedille ja ripottele päälle siemenet. Lorauta vielä lopuksi päälle hieman Sweet hot chili -kastiketta ja hunajaa.

Hyvää ruokahalua!

1 kommentti:

  1. Täällä syötiin tuota samaista salaattia vuoden vaihtuessa. Ja komppailen kyllä: oli ihanaa!

    VastaaPoista