sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kuala Lumpur.









Viime viikonloppuna irrottauduimme hetkeksi arjen pyörteestä ja matkustimme Kuala Lumpuriin. Malesian pääkaupunki yllätti muun muassa vehreydellään; tuntui kuin jokaista tietä olisivat reunustaneet puut. Luksusta Bangkokin sekamelskassa elävälle oli myös leveät ja hyväkuntoiset jalkakäytävät, sekä verrattain pieni ja selkeä kaupunkistruktuuri. Ihan kuin joku olisi jopa suunnitellut kaupunkia arkkitehtuurisesta näkökulmasta. 

Me nukuttiin pitkään. Muuten ohjelma sisälsi lähinnä hengailua kaupungilla: tutuiksi tulivat niin Petronas Towers (maailman korkein kaksoistorni... loistavat näköalat!) kuin kiinakaupunki. Loistava valinta oli myös käydä kansallismuseossa. Malesian historia on mielenkiintoinen sekoitus vuosisatoja vanhaa kaupankäyntiä eri Aasian maiden kanssa, monen maan siirtomaa-aikaa (Portugali, Hollanti ja Britit) ja islamilaista kulttuuria. Minusta on erityisen mielenkiintoista käydä eri maiden kansallismuseoissa ja yhdistellä ja vertailla päässäni niitä faktoja ja esitystapoja, miten kukakin tulkitsee samat maailmanhistorian tapahtumat. Kieltämättä avartavaa. Kaikki ei ole aina niin yksinkertaista ja mustavalkoista. Näkökulmia on monia - enemmän kuin pelkkä voittajan ja häviäjän historiantulkinta. 

Ruokapuoli sujui aasialaisittain. Toisinaan lomalla haluaa syödä kaikkea muuta kuin aasialaista, mutta nyt annoin makunystyröiden vaellella aasialaisissa mauissa oikein kunnolla: nautin malesialaisesta (Nasi Goreng Istimewa), join japanilaista Bubble teetä, söin lounaaksi kiinalaista wonton-keittoa, illallisella intialaista currya ja kiinakaupungissa vielä hörppäsin janojuomana 'Five Flower Herbal Tea'.

PS. Tiesitkö, että myös TEEstä on olemassa vuosikertoja? Minä en tiennyt ennenkuin löysin KL:n kiinakaupungista teekaupan, missä oli vuosikertakiekkoja.

4 kommenttia:

  1. Blogisi käveli mua pari viikkoa sitten vastaan sattumalta, ja olen aivan ihastunut! Teksteistä tulee rauhallinen, hyvä mieli, and that's what I like. Jatka matkaa ja siitä raportointia. :)

    VastaaPoista
  2. Tykkäsitkö Bubble-Teasta? Se on täällä ISO hitti ja oon kokeillut olla super trendikäs nyt kaks kertaa ja en voi muuta kuin todeta, että se on niin ällön makeeta ja pahaa, että mun on löydettävä jotain muuta kivaa uuttaa ittelleni... ;)

    VastaaPoista
  3. Oli varmaan kiva pikku breikki!

    VastaaPoista
  4. Jenny: kiitos rohkaisevasta palautteesta!

    Ria: Mä oon juonut Bubble:teetä ekan kerran vuosia sitten Vancouverissa... siellä on aasialaisia niin paljon, niin siellä on ollut kaikkee tällästä jo kauan. Henry tutustutti mut ja vaikka ekaks tapiokat tuntu vaan niin oudon limasilta, niin oikeesti tykästyin makuun heti ja mulla on ollut juomaa ikävä!!! Tykkään siis. Ehkä sulla on ollut vaan huono mäihä - niitä on tosi erilaisia, riippuu....

    Henna: Breikki oli juuri tarpeeseen. Vaikka nautin mielettömästi breikeistä kotioloissa, olisin varannt heti jo uuden breikin keväälle (koska tällä hetkellä työt tuppaa tulemaan kotiin), mut kalenteri näyttää olevan niin täynnä matkustelua, että jätin harkintamyssyyn....

    VastaaPoista