tiistai 13. maaliskuuta 2012

Päivän inspiraatio: Laatat.

Olen viime aikoina inspiroitunut erilaisista laatoista. Varsinkin sellaisista ei-niin-pohjoismaisista. Erilaiset laatat kiinittävät katseeni ja pysähdyn katselemaan niitä. Jos tällä hetkellä olisin remontoimassa jotakin asuntoa, sinne saattaisi hyvinkin tulla laatoitusta kylpyhuoneen lisäksi myös keittiöön ja eteiseen.

Mitäs tykkäät näistä? Vai etkö voi sietää? Minkä valitsisit ja mihin käyttötarkoitukseen?

A:
 B:
 C:
 D:
 E:
 F:
 G:
 H:
 I:

6 kommenttia:

  1. Hienoja.. aika monista tulee jotenkin mieleen islam. (ehkä kun noiden tyylisiä on usein isl. maissa ja moskeijoissa) ja sit toi yks..D, siitä tulee mieleen Neuvostoliiton ajat. G ja I on lähimpänä sitä, mitä nykyään vois hyvin ajatella moterniin suomalaiseen kotiin.. mutta ite en pitäis mahdottomana jotain vähä epätavanomaisempaakaan. Kunhan ei näyttäis siltä, että on "yrittänyt olla retro" tjsp, mikä mulla kävis varmaan helposti.. esim toi B olis aika hauska jossain.. vaikka keittiössä tai rappukäytävässä..

    VastaaPoista
  2. Melkein kaikki noista laatta-kuvista on Malesiasta, joten islamilaisia ne taitaa ollakin. En siis ole milliäkään tutustunut erilaisiin taide/tyylisuuntauksiin, mutta jossakin näin viime viikonloppuna tesktinpätkän, että tietyt kuviot ovat oleellisia ja tärkeit islamilaisessa kulttuurissa. Se liittyi jotenkin tähän pyöreän ja kulmikkaan muodon kohtaamiseen. Olisi mielenkiintoista kyllä tietää aiheesta enemmän.

    Mutta mitä ikinä... jostakin syystä mua on jo jonkin aikaa kiehtonut tuollaiset kuviot ja nimenomaan haluaisin sotkea niillä liian modernia ja pelkistettyä skandinaavisuutta.... ehkä. Mutta vaikka ihailen retroakin, en jaksaisi sitäkään liikaa....

    Lopuksi voinen vain todeta, että onneksi en ole laattakaupassa ostoksilla ;)

    VastaaPoista
  3. Ainakin Haapasalon Villelle sellanen savitaiteilija matkaohjelmassa kertoi, kun ne koristeli kaikkia astioita sun muita noilla ton tyylisillä kuvioilla, että niitä käytetään paljon. Symmetria ja geometria oli tärkeitä asioita.. ja sit toisekseen kun kaiken elävän kuvaaminen oli uskonnollisista syistä kielletty, niin mitään sellasta ei siitäkään syystä voinu olla. Sininen ja sen sävyiset värit on kans aika oleellisessa asemassa.. Moskeijat on kyllä yleensä aika upeita. Ei kyllä mua sinänsä ainakaan estäis käyttämästä jotain hienoa kuviota se, että sen on keksiny muun uskonnon edustajat.. eihän noi kai varsinaisesti mitenkään "julistavia" ole kuitenkaan :D

    VastaaPoista
  4. Niin, taiteesta ja estetiikasta voi aina nauttia ;D

    VastaaPoista
  5. Mä harkitsen jotain "mattomaista" kuviota tulevan keittiön laattalattiaan. Eli se olisi sekoitus erilaisia kuvioita. Katsotaan mihin päädytään, jos rakennuslupa tulisi ensin... :)

    VastaaPoista
  6. ai olette vielä rakennuslupavaiheessa...
    Keittiön lattia on just loistava laattakohde ja mun mielestä sillä voi iloitellakin ;)

    VastaaPoista