lauantai 15. syyskuuta 2012

Kastike suppilovahveroista.



Niin se vaan meni, että minun keittiössäni oli melko hiljaista koko elokuun. Siis todella hiljaista. Aikomuksia kyllä oli, reseptejäkin jo valmiiksi katsottuna... Jotenkin ei vaan voimat riittäneet... siis ei kyllä ollut varsinaisesti voimien puutetta, mutta energia vaan ohjautui käsitöihin ja ihmisiin. Onneksi oli se yksi iltapäivä, jolloin vierailin ystäväni luona tutustumassa hänen nypläysharrastukseensa. Hän lahjoitti minulle pussillisen suppilovahveroita ja kertoi, miten saisin niistä helpon, mutta maukkaan kastikkeen. Ja tottakai kokeilin! Tykkään sienistä ja haaveilen sienimetsään pääsystä! 

 Suppilovahveroiden maku on voimakas. Paljoa ei tarvita. Tämä kermainen kastike sopii loistavasti tarjottavaksi perunoiden kera. (Huomaathan, että reseptin määrät ovat totaalisen suuntaa-antavia, ajatus on, että käytät aineita makusi mukaan ja niin, että syntyy sopiva koostumus.) 

KERMAINEN SUPPILOVAHVEROKASTIKE

 250 g suppilovahveroita
3 dl kermaa
3 rkl voita
suolaa ja pippuria 

1- Laita suppilovahverot pannulle ja paista kuumalla niin kauan, kunnes neste irtoaa ja haihtuu. (Katso ylempi kuva.)

2- Lisää voi ja anna sen sulaa sienten joukkoon.

3- Lisää kerma, kuumenna niin että kiehahtaa ja mausta samalla suolalla ja pippurilla makusi mukaan. 

Tarjoile heti.

Oletko sienien ystävä? 
Mikä on lempireseptisi? 

1 kommentti: