torstai 6. joulukuuta 2012

Loistava New York Cheesecake-resepti.


Niin se vaan on, että mulla on jopa kaksi lyömätöntä reseptiä New York Cheesecake:lle. Toinen pettämätön resepti löytyy edesmenneen Maralynin keittokirjasesta ja toinen on tämä, jonka jaan teille tänään. Se on nimittäin hieman pienempi eikä tarvitse jännittää tavallisesta vuuasta ylipursuamista... Testasin muuten kakkua ilman pohjaa tässä kuukausi sitten Henryn synttärikahveille, koska joukossa oli gluteeniton. Ja toimi loistavasti niinkin. Eli olkaat hyvät:

NEW YORK CHEESECAKE

Grahamkeksipohja: 
250 ml grahamkeksimuruja (kuten Digestive)
2 rkl sokeria
3 rkl suolatonta voita sulatettuna

Täyte: 
900 g kermaista tuorejuustoa (esim. Philadelhpia)
3 dl sokeria
4 isoa kananmunaa
1,5 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria /esanssia

1- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

2- Tee grahamkeksipohja: Yhdistä keksimurut, 2 rkl sokeria ja voisula pienessä kulhossa. Sekoita hyvin ja painele murutaikina sormin tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija 22 cm).

3- Valmista täyte: Vatkaa juusto isossa kulhossa ilmavaksi (noin 2 min). Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan siten, että vatkaat huolellisesti jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen. Vatkaa lopuksi joukkoon kermaviili ja vanilja. 

4- Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 15 min, avaa uuninluukku ja alenna lämpö 100 asteeseen pitämällä uuninluukkua jonkinaikaa auki. Sulje uuninluukku ja paista kakkua vielä noin tunnin ajan, kunnes sen reunat ovat hyytyneet, mutta keskusta hetkuu hyytelömäisenä vuokaa ravistettaessa. 

5- Anna juustokakun jäähtyä ritilällä huoneenlämpöiseksi. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään 3h ennen tarjoilua. Voit myös hyvin valmistaa kakun jo edellisenä päivänä.

(PS. Kakunleikkuussa auttaa, kun kastelet veitsen kuumaan veteen ennen kunkin palan leikkaamista.)  

1 kommentti: