maanantai 7. tammikuuta 2013

Lukukokemus: Matkalla. Martti Ahtisaaren tarina.

Nobelistit ovat mielenkiintoisia ihmisiä. Ainakin minä tuumin jotenkin tähän tapaan ja päätin aloittaa lukemaan nobelistien elämänkertoja ja tuotantoa. Koska ystäväni kirjahyllystä löytyi Martti Ahtisaaren elämänkerta, aloitin sillä. Ahtisaarihan sai vuonna 2008 nobelin rauhanpalkinnon pitkäaikaisesta rauhatyöstään eri mantereilla. 

Katri Merikallio ja Tapani Ruokanen kirjoittavat hyvin ja paksussa kirjassa (640 sivua) säilyi mielenkiinto loppuun asti. 

Ja mitäkö opin Ahtisaaren menestyksen salaisuuksista? Ainakin sen, että päämäärä pitää tietää ja sitä kohden pitää sinnikkäästi edetä askel askeleelta. Muut asiat rajataan pois. Ahtisaari on myös kuuluisia rehellisyydestään, aitoudestaan, kaikkia ihmisiä kohtaan osoittamastaan kunnioittamisesta, tiimityöskentelystä ja seuraavan sukupolven kouluttamisesta. 

Tiedättekö niitä ohjelmia ja kisoja (joita ainakin joskus oli), joissa joku onnekas sai tavata haluamansa julkkiksen? En ole oikeastaan ikinä ajatellut, että haluaisin osallistua sellaisiin kisoihin tai yhtäkkiä viettää päivää jonkun julkisuuden henkilön kanssa. Mitä oikein sanoisin ja miten aitoa kohtaamisemme muka voisi olla? No, kirjan luettuani kuitenkin ajattelin, että Martti Ahtisaaren tiimissä olisi varmasti mielenkiintoista työskennellä. Tai ylipäänsä tuntea hänet. Siinä on mies, jolla on monta uskomatonta tarinaa ja joka on oppinut olemaan erilaisissa paikoissa ja tapaamaan ties minkälaisia ihmisiä. 

Nobel meni mielestäni oikealle henkilölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti