maanantai 21. tammikuuta 2013

Se uusi lempisalaatti.

Ihana hidas aamu. Mennyt viikko oli niin hektinen aamusta iltaan ja viikonloppukin sujui työreissun puitteissa Myanmarissa. Tälle aamulle soin siis itselleni vapauden kulkea yöpuvussa niin pitkään kuin haluan, keittää toisen kupillisen cafe lattea, lukea lehtiä ja selailla nettiä. Eikä yhtään haittaa se, että mies läksi jo töihin. Joskus hiljaisuus on parasta. Näitä aamuja lisää, kiitos ;)

Kehuinkin jo ennen joulua, että olen löytänyt uuden lempisalaatin itselleni. Se löytyi amerikkalaisesta keittokirjastani 'The Best of The Best and more, volume 1'. Tein itseasiassa niin, että valmistin salaatinkastiketta kunnolla jääkaappiin ja lisäilen sieltä aina makuni mukaan salaatin joukkoon....



 APPELSIINI-PÄHKINÄSALAATTI

2 suurta romaine-salaatinpäätä
250 ml pekaaninpähkinöitä puolitettuna ja paahdettuna
2 appelsiiniä, kuorittuna ja viipaloituna 

Kastike:

60 ml etikkaa (esim. valkoviini)
125 ml kasvisöljyä
60 ml sokeria
1 tl suolaa
1/2 punasipuli silppuna
1 tl kuivaa sinappia
30 ml vettä

1- Tee salaatinkastike: Yhdistä tehosekoittimessa salaatinkastikkeen aineet niin että ne ovat täysin sekaisin. Laita jääkaappiin odottamaan, kunnes salaatti on valmis tarjoitavaksi. 

2 - Laita salaattiaineet salaattikulhoon. Sekoita haluamasi määrä kastiketta suoraa salaattiin juuri ennen tarjoilua.

PS. Muokkasin hieman asetuksia ja nyt kaikki voivat kommentoida ilman sen suurempia kommervenkkeleitä ja kommentit tulevat näkyviin sitten kun olen hyväksynyt ne. 






2 kommenttia:

  1. Pitää heti kokeilla, joko onnistuisi kommentointi mobiili-versiossa myös :) Tervetuloa takaisin kulmille ;)

    Kirsi

    VastaaPoista
  2. Kiitos ;)
    Oliko teillä tulossa jotkut pirskeet?

    VastaaPoista