maanantai 24. kesäkuuta 2013

Viikonvaihde kuvina & rapudippi.


Juhannusviikonloppu tuli vietettyä leppoisasti kotona... aika lailla sisätiloissa epävakaista säistä johtuen. Mutta se ei haitannut mitään. Mikä on sen parempaa kuin makoilla jouten, lueskella, katsella leffoja, väkertää käsitöitä ja nauttia hyvästä ruuasta helpon kaavan mukaan?

LAUANTAIN MENU:
***
Rosmariinilla maustettu omenamehu
*
Ruisnapit tillilohen kera
*
Rocket -salaattia ja kylmäsavulohta
*
perunasalaattia
*
Saksalaista perunasalaattia
*
Cavellin rapudippiä ja patonkia
*
Nakkeja
*
Macarons & porkkanakakkua & irtokarkkeja
***

Erityisen tyytyväinen olen siitä, että sain valmiiksi keskeneräisenä lojuneen lintukirjani... eli ompelin kangaspäällisen vihon päälle. Nyt kun olen viimein saanut ensimmäisen kokeiluni tehtyä, täyttyy mieli kaikenlaisista uusista inspiraatioista...

Olin myös iloisesti yllättynyt rapudipistä (kuvassa keskellä oikealla). Ystävämme Cavell tarjosi sitä kerran illalistujaisissa ja minun on sen jälkeen tehnyt mieli kokeilla reseptiä itsekin... tässä välissä jo unohdin miltä se maistuu, mutta onneksi siis maistui mainiolta ja sopii loistavasti patongin painikkeeksi! 

CAVELLIN RAPUDIPPI

250 g tuorejuustoa
120 ml kermaviiliä
60 ml majoneesia
250 ml Seafood Cactail Sauce (eli esim. HP:n BBQ kastike missä katkarapujen kuvia)
1 purkki säilykerapuja (tai raputikkuja tai kypsiä pakasterapuja valutettuina)
vihreä paprika hienoksi pilkottuna
punainen paprika hienoksi pilkottuna
sipuli hienoksi silputtuna
4dl hienoksi raastettua mozzarellajuustoa

1- Ota "uunivuoka" tai joku muu reunallinen tarjoiluastia ja valmista dippi kerroksittain astiaan siinä järjestyksessä, missä aineet ovat lueteltuina (seuraa ohjetta).

2- Sekoita keskenään tasaiseksi seokseksi huoneenlämpöinen tuorejuusto, kermaviili ja majoneesi. Laita seos astian pohjalle.

3- Levitä seuraavaksi kerrokseksi merellinen BBQ-kastike.

4- Seuraavaksi levitä kerros hienoksi pilkottuja katkarapuja. (Täällä saa kaupasta katkaraputikkuja, joista tämä on maailman helpoin tehdä.)

5- Seuraava kerros: vihreä paprikasilppu.

6- Seuraava kerros: punainen paprikasilppu.

7- Seuraava kerros: sipulisilppu.

8- Päällimmäinen kerros: Hienoksi raastettu mozzarellajuusto.

Voit tarjoilla dipin heti tai laittaa sen jääkaappiin tekeytymään.... seuraavana päivänä maku on vieläkin parempi!


Iloista maanantaita kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti