sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Alkuruuaksi: Portobellinit gorgonzolalla.


Makunystyröitä hivelevä, ehdottomasti juhlahetkiin sopiva alkuruoka on portobello-sienet gorgonzola-kuorrutteella. Tarjosin niitä jouluna italialaisteemaisella ateriallamme. Tämä kuuluu resepteihin, joita ehdottomasti suosittelen kaikille sinihomejuuston ystäville!

PORTOBELLINIT GORGONZOLALLA
(neljälle)

12 keskikokoista potobellini-sientä
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi, hienoksi silputtuna
1 sitruunan mehu
1 rkl vaalean leivän muruja (tuoreita)
mustapippuria pippurimyllystä
100 g gorgonzola-sinihomejuustoa (tai vastaavaa)
2 rkl kermaa
40g parmesaania raastettuna
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa (koristeeksi)

1- Harjaa sienet puhtaiksi ja poista kannat. Pilko kannat pieniksi ja laita sivuun. Laita sienet uunipellille leivinpaperin päälle, nurinpäin.

2- Sekoita kulhossa yhteen oliiviöljy, valkosipuli, sitruunamehu, leivänmurut, mustapippuri ja pieniksi pilkotut sienien kannat. Lusikoi täyte sienien päälle ja laita pelti uuniin kuuman grillivastuksen alle 5 minuutiksi. 

3- Laita pieneen kattilaan kerma ja sinihomejuusto, laita liesi miedolle lämmölle ja sekoita, kunnes ainesosat yhtyvät. 

4- Lusikoi sinihomejuustoseos sienille, ripottele päällimmäiseksi parmesaanijuustoa ja laita sienet takaisin uuniin 5 minuutiksi, kunnes ne muuttuvat kauniin kullanruskeiksi. 

Asettele sienet lautasille, rippottele päälle lehtipersiljaa ja tarjoile.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti