lauantai 16. tammikuuta 2016

Neuletakki vauvalle (ohje).




Aina-oikein-neulemalli on simppeliydessään ajaton. Ja neulominen sujuu senkummempia ajattelematta taksissa, lentokentällä ja vaikkapa illalla puolinukuksissa telkkaria katsoessa (eli arjessa). Malli sopii myös aloittelijalle, koska vauvanvaatteet ovat ihanan pieniä ja valmistuvat suhteellisen nopeasti... eikä tässä ohjeessa tarvitse opetella monimutkaisia tekniikoita. Neuloin tämän takin suvun uusimmalle tulokkaalle. Alla ohje kuvan neuletakkiin. Samantapainen ohje löytyy myös novitaknits -sivustolta. 

Tarvitset: 
no 3 puikot 
no 3 virkkuukoukun
150g lankaa (pehmeää, vauvalle sopivaa)
6 nappia

Koko: 60 cm.

Neulo ainaoikein eli kaikki kerrokset oikein. 

Tee näin:
1- Neulo takakappale: Luo 60 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa 25cm. Päättele silmukat. 

2- Neulo vasen etukappale: Luo 32 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa, kunnes kappaleen korkeus on 20cm. Päättele kappaleen vasemmasta reunasta kaula-aukkoa varten joka 2.krs neljä kertaa seuraavasti:
1. päättele 8 silmukkaa
2. päättele 3 silmukkaa
3. päättele 1 silmukka
4. päättele 1 silmukka
Kun kappaleen korkeus on 25cm, päättele loput (eli olkapään 19 silmukkaa) kerralla.

3- Neulo oikea etukappale: Neulo vasemman etukappaleen peilikuvana.

4- Neulo Hihat x2: Luo 40 silmukkaa. Kun olet neulonut 10 cm aloita lisäykset: lisää molemmissa reunoissa 3 silmukan päässä reunasta aina yksi silmukka langankierrolla. Toista lisäykset aina 2cm välein kunnes työssä on 48 silmukkaa. Kun kappaleen korkeus on 19cm, päättele silmukat.

5- Viimeistely: Ompele olkasaumat yhteen. Kiinnitä hihat ja ompele hiha- sekä sivusaumat kerralla. Kostuta kappaleet ja höyrytä siltitysraudalla kevyesti muotoonsa. 

Virkkaa halutessasi pääntiehen ja helmaan koristereunus: virkkaa samaan silmukkaan *1ks + 2 kjs + 1ks*, tee 3 kiintosilmukkaa ja toista. 

Tee napinlävet virkaten niin, että merkitse tasaiset napinkohdat ja ompele napit kiinni neuleeseen. Virkkaa sitten toisen kappaleen reunaan nappien kohdalle napinlävet niin, että muuten virkkaat kiintosilmukoita, mutta napin kohdalla virkkaat ketjusilmukoista napin kokoon sopivan lenkin (esim. 3 silmukkaa). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti