sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Balsamietikalla maustetut mansikat.



Tiedän, ettei Suomessa ole mansikka-aika, mutta täälläpäin saa austraalialaisia tuoreita mansikoita, joten eilen kaupassa ratkesi illan jälkiruoka. Lähinnä koska se on niin hyvää, mutta valmistuu melkeimpä itsestään. Resepti kahdelle.


BALSAMIETIKALLA MAUSTETUT MANSIKAT

1/2 litraa mansikoita
2-3 rkl sokeria
1 rkl balsamietikkaa

kermavaahtoa

1. Puhdista mansikat. Halkaise pienet mansikat ja leikkaa suuret 
paksuiksi siivuiksi kannasta alkaen. 
2. Pane viipaloidut marjat kulhoon ja sekoita joukkoon varovasti sokeri. 
Anna mansikoiden seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. 
Välillä voit sekoitella varovasti. Huomaat, kuinka sokerista 
alkaa muodostumaan paksua, punaista siirappia.
3. Kun sokeri on kokonaan siirappisoitunut, lisää balsamietikka.
4. Annostele marjat siirapin kera jälkiruokamaljoihin ja 
koristele kermavaahdolla. Tarjoa heti.

1 kommentti: