maanantai 18. lokakuuta 2010

Päivän inspiraatio.



Tuntuu, että koko ajan sataa. No siis tietenkin tämä on liioiteltua, mutta kaipa sitä saanee hieman huokaista, kun taivas on koko ajan harmaa ja oli sitten aamu tai ilta niin ulkoa kuuluu useimmiten sateen ropina. Missä olikaan ne ihanat, piristävät auringonsäteet? Ja lintujen laulu?

Olen tainnut jo tunnustaa, etten ole mitenkään monsuunisateiden ystävä? Tässä vielä kertaalleen: 
Varsinkin lokakuussa, jolloin sadekausi ottaa varsinaisen loppukirinsä, minua alkaa viimeistään ahdistamaan. Lähinnä pelkään joka paikassa salamannopeasti kasvavaa hometta ja ahdistun jatkuvista allergia-oireistani...

No, valitus sikseen. Koska olen 
viime aikoina pohtinut paljon sitä, että 
onnellisuus on myös paljolti asennekysymys,
 voinen todeta, että aivastelen mielummin allergiasta kuin influenssasta 
(sillä sitäkin on täällä liikkeellä).
Samoin olen iloinen köynnöskasveista (joiden nimeä en todellakaan tiedä), jotka päätin ostaa joitakin viikkoja sitten torilta kylpyhuonettani koristamaan... 
Niitä taisi saada 
eurolla kaksi ja helppohoitoisuuden lisäksi 
ne ovat minusta varsin ihastuttavia!! 

Tähän loppuun kysymys: Onko sinulla kokemusta joulukukkien (sipulien) kasvattamisesta lasissa ilman multaa? Jos on, niin olisin kiitollinen vinkeistä: 
Kuinka kauan kesti kasvattaa kukkavana ja miten hoidit?


2 kommenttia:

  1. Voisiko toi kasvi olla joku posliinikukka? Ovatko lehdet miten paksuja? Kumisia? Ainakin kuvassa näyttäisi hieman samalta, kun sellaisen paksulehtisen posliinikukan lehdet. Todella kivan näköisiä!

    VastaaPoista
  2. ehkä se on joku semmonen, mutta paljon pienempiä lehtiä... enkä ole vielä nähnyt kukkivaa versiota. Tottakai sitten kun kukat joskus näkisin, tunnistaminen helpottuisi.
    ehkä pitäisi jossakin vaiheessa ostaa jokin ihana kasvikirja? ;) (Tällä hetkellä ei vaan nappaa tän kaien keskellä opetella kasvien nimiä thaiksi ja engalnnissakin on oma maailma. Pitäisi siis ensin tehdä päätös, mitä kielimaailmaa päättää alkaa avartaan...)

    VastaaPoista