keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Päivän inspiraatio: Eames.

Päivän - oikeastaan siis koko viikon - tai pikemminkin ehkä kuukauden - inspiraation lähde on ollut EAMES. En tiedä miten hurahdin, mutta se tapahtui. Yllättäen ja varautumatta. Ehkä tämä liittyy tähän uuteen LOFT-ajatteluun, tai muutenkin 50-60-lukuretroiluun, mutta olen yllättäen tykästynyt Eamesin tuoleihin aika monessa eri muodossa:

Ensin ihastelin täällä monesti näkyvää Eames Lounge Chair:ia - se näyttää niin kutsuvalta! No, sitä ei meille ole kuitenkaan tulossa, koska mieheni mielestä pallotuoli on vielä parempi. Tässä kuitenkin se lounge (löytyy täältä):
Sitten olen ihaillut kauan tätä tuolia (täältä) joka valitettavasti on liian matala, että keksisin tällä hetkellä sijoittaa sitä mihinkään:

Onneksi en sentään ole hullaantunut Eamesin muoviseen keinutuoliin, mutta eikö tässä 
Eames-hang-it-all naulakossa olekin sitä jotakin? (Kuva täältä)
Tällä hetkellä en siis (valitettavasti) tarvitse naulakkoakaan... Joten mennäänpäs itse asiaan. Olen jo päättänyt, että toimiston uusi tuoli tulee olemaan Eiffeil Chair (kuva täältä):


Ja oikeastaan tykkään tuosta tuolista aika monenlaisina versioina = eli mikä hyvänsä käy. Harkitsen jopa, että ensi vuoden aikana vaihtaisin ruokapöydän tuolit tälläisiin Eameseihin - pitäisi vaan ensin löytää ostaja meidän vanhoille tuoleille. (HAHA. Kiinnostaako ketään?). 
Katsokaa, kuinka ihana on vaikka VINTAGE-blogin kuva (täältä), missä näkyy vihreät Eamesit ja taustalla Euroopan kartta (mistä muuten niitä tai jotain muita karttoja saisi?):
Ja kuka vielä sanoo, ettei näyteikkunashoppailua voisi toteuttaa kotona nojatuolissa? 
Minkä Eamesin sinä muuten valitsisit - vai etkö mieluiten mitään?

2 kommenttia:

  1. Mä ottaisin vaik nuo kaikki!! Ja tuo hang it all on aivan mahtava!! :) hali jani

    VastaaPoista
  2. ööö...no, jos en ottais mitään...on niin erilanen maku...mutta tämä postaus kyllä vahvistaa sitä tyyliä, joka teissä molemmissa on...eri juttu sitten miten sitä alkais kuvaileen...oisko joku vaikka: retro-klassikko-nostalgikko...hä??? Ton ois niin kun tarkotus olla postitiivista...:)

    VastaaPoista