lauantai 18. helmikuuta 2012

Shopska-salaatti.

Kuva: Ashleigh M

Oletko maistanut bulgarialaista 'Shopska-salaattia'? Meidän perheessä se kuuluu Ashleighn erikoisuuksiin. Jo pelkkä kuvan näkeminen saa mieleni vaeltelemaan ja muistelemaan niitä kertoja, kun olen mennyt syömään veljelleni... tai siis useimmiten vaan piipahtanut hengailemaan ja sitten yhtäkkiä Ashleigh onkin tehnyt meille ruokaa ;) Kai te tiedätte mitä tarkoitan, sellaista ennenvanhaista toiselle kutsumatta menemistä? Tapaamista ilman agendaa, kohtaamista ilman tuntien siivousta ja juhla-astioita, yhdessä sohvalla istuskelua ja elämän jakamista?

Paljon hyviä muistoja. Nimenomaan paljon, koska nämä kohtaamiset eivät ole suurella vaivalla järjestettyjä, joten niitä luonnollisestikin syntyy ripotellen usein. Ja 'shopska-salaatti', se on hyvää. Raikasta ja suolaista samaan aikaan. Käy monenlaisen ruuan kanssa.

'Shopska-salaatin' voi valmistaa hyvin yksinkertaisesti tai sitten lisäillä sinne hieman extraa mielitekojen mukaan (kuten pähkinöitä, sipulia, rucolaa...mitä vaan). Perusresepti on kuitenkin tämä:

1/2 kurkkua pilkottuna paloiksi
4 tomaattia pilkottuna paloiksi
1/2 purjoa pilkottuna ohuiksi suikaleiksi
feta-juustoa

Mausta ripauksella oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Tätä blogia lukiessa alkaa tehdä mieli herkkuja. Salaatti näyttää tosi hyvältä. :)

    VastaaPoista