keskiviikko 25. elokuuta 2010

Tomaatti-maissi-avokado-salaatti.

Meillä on alkuviikon ollut organisaation palavereja. Positiivista tässä kaikessa oli se, että maanantai-iltana kokoonnuimme meillä grillaamisen merkeissä ja vaikka itse sanonkin, meillä oli tosi mukava ilta. Oli tosi kiva nähdä kaikkia kesän jälkeen!


Koska koolla oli paljon ihmisiä (noin 20) oli hyvä sauma kokeilla uusia reseptejä. Illan menu oli seuraavanlainen:


hampurilaiset (+releet)
guacamole
perunasalaatti
coleslaw
tomaatti-maissi-avokado-salaatti
vihreä salaatti

Sitruuna-marenki-piiras
porkkanakakku
brownies

Joitakin ruokia pitänee testata uudelleen, ja esimerkiksi sitruuna-marenki-piiraan "täydellistä" reseptiä haluan vielä hakea, ennenkuin lukitsen sen... Katsotaan, koska tulee seuraava hyvä tilaisuus. Jokatapauksessa, kaikkien näiden kokeilujen keskellä totesin, että tykkään aika paljon tuosta tomaatti-jne. salaatista. Se on kivan raikas ja erilainen, ei liian raskas, ja sopii hyvin nimenomaan erilaisten grilliruokien kanssa. Tässä kuva ja resepti:

TOMAATTI-MAISSI-AVOKADO-SALAATTI

Aineet: (noin kuudelle lisäkesalaattina. Tämä on hyvin suurpiirteinen resepti)
2 keitettyä maissintähkää 
1,5 l kirsikkatomaatteja
1 avokado
3 ohutta, pientä kevätsipulia
2 limeä
3 rkl kasvisöljyä
vastajauhetua pippuria sekä suolaa maun mukaan

Tee:
1. Puolita tomaatit kulhoon.
2. Nosta varovasti kulhon reunalle/päälle maissi ja "fileeraa" veitsellä alaspäin niin että maissinjyvät tippuvat kulhoon. Mieti, millaisia paloja haluat salaattiisi.
3. Kuori, puolita ja viipaloi avokado salaattiin.
4. Pilko kevätsipulit ohuiksi siivuiksi ja lisää salaattiin.
5. Valmista salaatinkastike: Purista limemehu lasiin ja yhdistä siihen kasvisöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. 

PS. Katselin jokin aika sitten lentokoneessa leffan Julie & Julia ja kieltämättä mua inspiroi se, että J päätti kahlata koko keittokirjan läpi vuodessa ja tutustua ranskalaisen keittiön saloihin. Joten olen tässä alustavasti ajatellut, että josko edes kykenisin testaamaan yhden uuden reseptin joka viikko omista keittokirjoistani... luulisi siinä jotain oppivan. Ja kiinnostaa tietää, harrastaako kukaan muu senkaltaista testikeittiötä ja millaisilla kokemuksilla?



1 kommentti:

  1. Kiva saada ideoita uusiin salaatteihin. Tuntuu, että aina tehdään sitä samaa perussettiä. Vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista