maanantai 4. huhtikuuta 2011

Biscotit.


Biscotti, cantuccini, selanik - you name it. Italialainen mantelikeksi on täydellinen yhdistelmä kahvin kanssa!

...tämän vuoden piti alkaa ranskalaisteemalla. Ihan vaan siksi, että inspiroiduin muutamasta elokuvasta. Keittokirjakin on, mutta jotenkin olen vaan lipsahtanut italialaisen keittiön puolelle. Enkä vaan keittiön, sillä pari viikkoa katsoimme myös Kummisetä-trilogian. (Kuten olen jo maininnut, mitä musiikkiin tulee, olen ihan Henry Mancini -fani... muuten leffakokemus oli melko melankolinen.) Viivytään italialaisteemassa siis vielä hetki.

Viikonloppuna olin myös enemmän tai vähemmän melankolisissa tunnelmissa, mutta sain sentään aikaiseksi pyöritellä lihapullia ja ilahduttaa miestäni itsetehdyillä biscoteilla - nämä keksit ovat Henryn ehdottomat suosikit!

BISCOTIT

5 dl jauhoja
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
200 g kuorimattomia manteleita
3 munaa

1- Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen (=jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe, kaneli)
2- Riko munien rakenne rikki ja lisää kuiviin aineisiin.
3- Lisää mantelit.
4- Jaa taikina kolmeen (3) osaan ja pyörittele muutaman sentin paksuisiksi pötköiksi leivinpaperin päälle uunipellille niin, että paisumisvaraakin jää pötkäjen väliin.
5- Paista 180 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
6- Ota ulos uunista. Anna jäähtyä kokonaan (Voit sammuttaa uunin hetkeksi tai paistaa jotakin muuta.) Leikkaa pötköt vinottain noin 1 cm levyisiksi paloiksi (Käytä terävää veistä, että myös mantelit leikkaantuvat kauniisti.)ja käännä kyljelleen. Paista vielä uunissa 5-10 minuuttia molemmilla kyljillä.

Säilytys: ilmatiivissä rasiassa. 

Iloista alkuviikkoa kaikille! 

3 kommenttia:

  1. En oo muuten mikään leipuri, mutta pikkuleipiä on yleensä kiva tehdä. Täytyy testata tuota ohjetta. Alkoi heti tekemään mieli! :)

    VastaaPoista
  2. aina kun sä postaat noita reseptejä, tulee ittellekin fiilistä tehä jotai uusia juttuja. Mut on jääny kyl fiilispohjalle viime aikoina jostain syystä. Syytän mm. ankeaa uunia ja keskeneräistä keittiötä...;)
    Kiva uusi lookki sun sivustolla. Jotenkin ihan Ruutimainen!

    VastaaPoista
  3. ;) Kiitos Henna! Tää resepti on kyllä helpoista helpoin... pötkilön voi muovata suoraa leivinpaperille uunipellille, joten eipä tule sotkua eikä tarvitse leivontatilaakaan... uskon, että S tykkäisi ;)
    Muokkasin tätä sivustoa yksinkertaisen kaavan mukaan, kun ekaks meinasin ihan alkaa lataileen jotain ekstra-fontteja ja sitten kyllästyin koko koodikielitouhuun.... ainakin tää on nyt hieman valoisampi kuin viimeks ;)

    VastaaPoista