lauantai 2. huhtikuuta 2011

Päivän inspiraatio: Almond Milk Body Lotion.


Sain viime kesänä lahjaksi Body Shopin Almond Milk Body Lotionin - sellaisen suihkutettavan mallin. Pieni asia, joka tuottaa suuren ilon arkeen. Jotkut naiset rakastavat rasvailla itseään pitkään ja hartaasti, mutta minä kuuluun tässä asiassa niihin laiskansorttisiin. Jos mitään, niin heti ja nopeasti. Tästä syystä kaikki suihkutettavat voiteet ovat loistavia, koska ne saa hetkessä iholle. Samalla tuoksu leviää ja siitä voi nauttia myös kesken päivän... kesken kiireisen päivän mantelin ihana tuoksahdus on jotakin, mikä hellii mieltä.

Huomaan muutenkin alkaneeni arvostamaan Body shoppia entistä enemmän kaikkien kosmetiikkafirmojen keskellä. Näyttää siltä, että vähän yksi sun toinen tykkää puhua kauniita korulauseita, mutta että joku oikeasti linjaa periaatteita liike-elämänsä kulmakiviksi ja toimii niiden mukaan - se vaatii paljon. Se on firmalle kalliimpaa ja tuottaa paljon ekstra-työtä. Body shopin periaatteista lisää voi lukea esimerkiksi täältä, mutta lyhykäisesti voisin mainita, että firma: 
*vastustaa eläinkokeita 
*tukee reilua yhteisökauppaa 
*haluaa ottaa ympäristönsuojelun vakavasti 
*kunnioittaa ihmisoikeuksia

Millainen maailma meillä olisikaan, jos kaikki firmat kannattaisivat näitä arvoja? 

Ja vielä plussaa mulle: firma ei ole mikään "hamppukauppa" vaan normaali kauppa normaaleille ihmisille. Asia, jota arvosta paljon, sillä mua pännii se, että ympäristön huomioimisesta tehdään toisinaan sellaista hippiliikettä.

PS. Jostakin luin viime kesänä, että yksi naisen suurimmista ekoteoista voisi liittyä kosmetiikkaan ja pesuaineisiin. Se on mieletön määrä, minkä vuodessa valutamme viemäreistä alas. Lause on jäänyt soimaan päässäni, vaikken aihetta ole syvällisemmin tutkinutkaan. Olen siis herännyt tarkkailemaan purkkeja ja purnukoita... ja varmasti kuulette aiheesta lisää jatkossa. Mutta jo nyt uskallan rohkaista itseäni nimeämällä tämän ekoteokseni no. 013 - olenhan alkuvuodesta ostanut mm. ekologisen kasvoveden ja silmämeikinpoistoaineen. Alku sekin.

2 kommenttia:

  1. Kun on kasvanut vähävaraisessa perheessä, on oppinut että pienemmällä määrälläkin purnukoita voi elää. Itselläni on varmaan jo menny toiseen laitaan, kun selviän pelkällä yleisrasvalla ja silmänympärysvoiteella. Mutta jos ihan tosissaan otetaan ihotautilääkäreiden ohjeet, niin ns. Ryppyvoiteita myydään ihan turhaan...näin olen saanut oppini lääkäriltä. Joskus ihailen kalliin näköisin purnukoita ja tuumaan, että oisko niillä parempaa vaikutusta kuin tavallisen tallaajan rasvapurkilla, mutta sitten palaan aina tutun ja turvallisen perusrasvan käsittelyyn. Mutta YES kaikille iholle laitettaville tuoksurasvoille....ne on ihania. Kuulun niihin, jotka ovat jatkuvasti rasvapurkilla rasvaamassa käsiä, käsivarsia ja jalkoja...tapa, jonka seurauksena iho vain huutaa ilman rasvaa...ilmankin voisi opetellla elämään.

    Mutta joo, liiat purnukat eka tyhjäksi kaapista ja sitten vain parilla purkilla eteen päin ja nekin säästetyt rahat muihin huvituksiin...eli meikäläinen marssii sisustuskauppaan...

    VastaaPoista
  2. Mä en ole yleensä mikään rasvojen himokuluttaja, mutta huomaan aika-ajoin, että iho kuivaa ja silloin on pakko alkaa taas muistamaan päivittäinen rasvaaminen... siksi olen niin kiitollinen tuostakin suihkutettavasta voiteesta. Suomessa mun olisi ihan jo pakkokin käyttää apteekin yleisrasvaa, koska se on tehokkainta.
    ...mutta varmaan rasvaamistakin tärkeempää on ruokavalio.
    Ja kasvoille oleellista on puhdistus.
    Enimmäkseenhän kaikki kosmetiikka on naisille myös mielen hellimistä ja arjen luksusta. Ihan jees kunhan ei mene överiksi ;)

    VastaaPoista