perjantai 15. huhtikuuta 2011

Ihana unelma kesästä.


Katsokaa tätä kirjan kantta: Voiko tämän enempää nostaa haaveita Suomen ihanista kesäpäivistä?

...Kaikki alkoi siitä, kun veljeni sanoi puhelimessa, että mitäs jos meillä olisikin yhteinen mökki saaressa. Tyypillisiä jokakeväisiä haaveita, joihin taas menin mukaan. Iloa tuova ajatusleikki. Ensin selailin mökkejä... ympäri ämpäri kolusin Suomen myytävät mökit ja opettelin ison liudan uusia paikkakuntia. Varsinkin ne kaikista pienimmät, joista en ollut ikinä elämässäni kuullutkaan, olivat niitä kaikkein auvoisimpia kohteita kesäunelmille. Samoin näin itseni saaressa raukeana kesäaamuna istumassa kalliolla ja nauttimassa laineiden liplattavasta äänestä ja lintujen laulusta.

Aurinkoiset päivät, puutarhakutsut, lämmin sauna, kevyt tuuli, lättykestit. 

Kun en enää voinut keksiä, mihin päin Suomea tekisin seuraavan virtuaalimatkani, palasin Tampereelle. Klikkasin esiin Googlen Street View -toiminnon ja kävelin pitkin Pispalan rinnettä ylös ja alas. Se oli ihanaa!!! Rakastan kävelylenkkejä Pispalan rinteessä - toisinaan vain kävelen siksakkia mäenrinnettä ylös ja alas sokkeloisilla kaduilla, toisinaan kiipeän kuuluisia Pispalan rappusia. Jossakin vaiheessa pysähdyn ja ihailen järvimaisemia. Katselen haulitornia ja mietin, kuinka muistan katselleeni sitä aina. Sitten taas jatkan matkaa ja päädyn huipulle, pienen metsän keskellä sijaitsevalle näkötornille ja tilaan munkkikahvit. 

Mitä muuta sitä voisi kauniilta aurinkoiselta päivältä toivoa?

Ystäväni blogista näin karunsuloisia kevätkuvia sulavista, mustista lumikinoksista. Mutta google antoi minulle Pispalan sireeninkukan aikaan. I Love it!

Ja kun kermana kakun päällä löysin tämän uuden WSOY:n kirjan siirtolapuutarhamökeistä ja pelakuista. Tämän haluan ehdottomasti käteeni, kun tänä kesänä tulen Suomeen!!!

Ihana unelma kesästä.

Ps. Ei liene liian vaikeaa arvata, mihin kannattaa ehdottaa treffejä, mikäli haluaa tavata minua ensi heinä-elokuussa ;D

4 kommenttia:

  1. Kyllä se sun kesäunelma vielä toteutuu ihan konkreettisestikin...Ja tervetuloa sitten ensi vuoden kesänä mun omaan kesäunelmaan, jossa varmasti on ainakin niitä pelargonioita, jos ei vielä muuta....;)

    VastaaPoista
  2. Oma mökki olisi niin ihana! Haluaisin melko alkeellisen mökin, jotta voisin lomilla keskittyä perusasioihin ja jättää arjen monimutkaisuuden kaupunkiin.

    Olen muuten pitkään halunnut Pispalaan, joten sinne toivon saavani sut oppaakseni. En ole nimittäin koskaan käynyt. Toivottavasti ensi kesänä päästään yhdessä... :)

    VastaaPoista
  3. R: Heti kun tuut Tampereelle kylään, mennään Pispalaan ;) Toivottavasti olisi kaunis sää...

    VastaaPoista
  4. tunnistan niin ton haavemaailman ja totean, et tällä kertaa en ole itse siinä sisällä...pitäisikö sanoa= en vielä ole tai järjellä siirretty viiden vuoden päähän...ehkä tän toisen haavemaailman toteuttaminen on toistaiseksi pitänyt kurissa toiset haavemaailmat ;)

    VastaaPoista