lauantai 22. lokakuuta 2011

Brownies.

Tiedättekö, kun joskus juo hedelmämehua, joka parhaimmankin mielikuvituksellisen pinnistyksen jälkeen edelleen vaan maistuu esanssille ja jos ei lukisi purkin kylkeä, ei tietäisi, mistä hedelmästä on kyse? Tai kun syö suklaakakkua, jossa maku on niin hailakkaa, että sitä alkaa pohtimaan, millä tempulla leipuri sai kakun värin loihdittua ruskeaksi?

Minulla on joitakin tällaisia kokemuksia. Ja jotkut niistä ovat lähiajoilta. Osittain siitä syystä otin yksi päivä esiin vanhan reseptivihkoni ja leivoin brownieseja sillä reseptillä, jolla aikoinani leivoin niitä jatkuvasti Tampereella. (Teistä ehkä jotkut ovat siis syöneet näitä.) Olen tässä pari vuotta säännöllisesti testaillut kaikkia uusia reseptejä niin että jo melkein unohdin, kuinka ylitsepursuavan rikas ja täyteläinen tämä suklaapaistos on. Siis todella. Huh. Alunperin reseptiin kuului myös päällinen, mutta se on jo kadonnut, koska meistä se olisi ollut jo aivan liikaa... Suosittelen tätä siis silloin, kun suklaahammasta todella kolottaa.

BROWNIES

(Koko: Lasagnevuoka)

3 munaa
1,5 tl vaniljasokeria
5 dl sokeria
250 g sulaa voita
3 dl jauhoja
2 dl vahvaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
(2,5 dl pilkottuja pähkinöitä)

1- Vatkaa munat ja vaniljasokeri vaahdoksi.

2- Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut aineet yhteen.

3- Yhdistä seokset.

4- Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Jos reunat alkavat tummumaan liikaa, laita pala leivinpaperia paistoksen päälle.


Ihanaa viikonloppua!




1 kommentti:

  1. Tän ohjeen tsekattuani iski inspis, vähän yli tunti sitten. Ja nyt on tuoksuva brownies hellalla. :)

    VastaaPoista